AKTÜEL: İstanbul’a kar yağışı ne zaman geliyor

Soğuk hava dalgası yurdu etkiliyor, Meteoroloji’nin son dakika hava durumu verilerine göre İstanbul’da kar başladı. Türkiye’nin önemli bir kısmı bugün kar yağışlarından etkilenecek. Marmara Bölgesi’nin doğusundan gelmeye başlayan kar haberleri ilerleyen saatlerde İstanbul’u da etkileyecek…

Soğuk ve karlı hafta tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Dün yurda giriş yapan ve son dakika bilgilerine göre bugün ülkenin önemli bir kısmına yayılacak olan soğuk hava dalgasıyla İstanbul’a da kar etkisini göstermeye başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan saatlik hava durumuna göre saat 9’dan itibaren öğleden sonraya kadar İstanbul’da kar bekleniyor.

İSTANBUL’DA KAR SAAT KAÇA KADAR SÜRECEK?

İstanbul’da bugün akşam saatlerine kadar hava 3 derece civarında seyrederken saat 09:00 ve 15:00 saatleri arasında kar yağışı bekleniyor.

YURTTA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Kar yağışı ilerleyen günlerde doğu bölgelere doğru kaymaya başlayacak ve yavaş yavaş yurdu terk edecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Antalya çevreleri, Isparta’nın doğu kesimleri ile Muğla’nın Marmaris, Fethiye ve Dalaman ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

KOCAELİ’Yİ ETKİLEMEYE BAŞLADI!

Kocaeli’nde gece saatlerinde başlayan yoğu kar yağışı, kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kocaeli’nin bir çok ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini arttırarak sürüyor. 22.30 sıralarında başlayan kar yağışı ile başta İzmit olmak üzere diğer ilçelerin yüksek kesimleri beyaz örtü ile kaplandı. Meteorolojiden yapılan kar açıklaması sonrasında hazır bekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kar Timleri, yoğun kar yağışı sonrasında yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

SÖZCÜ