DÜNYA: ‘Terörizmden ciddi hasar gördü’

TSK’nın başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu hakkında NATO, açıklamalarda bulundu. İsmi açıklanmayan üst düzey bir yetkili, Sözcü Gazetesi’ne açıklamalarda bulunarak “NATO’nun Suriye’de bir varlığı yoktur. Türkiye kırılgan bir bölgede bulunuyor ve terörizmden ciddi hasar gördü. Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır” ifadesini kullandı.

TSK’nın başlattığı ve terör örgütleri KCK, PKK, PYD ve IŞİD’e karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu hakkında NATO’dan ilk açıklama geldi. İsmini açıklamayan NATO yetkilisi bölgede yaşananlarla ilgili konuştu ve Türkiye’ye destek verdi.

Yapılan açıklamada, “Türkiye tehlikeli bir coğrafyada yer alıyor ve terörizmden çok zarar gördü. Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır fakat bunun uygun ve ölçülü bir şekilde yapılması gerek” dedi.

Açıklamada, NATO’nun Suriye’de bir varlığının olmadığı belirtilirken, Küresel Koalisyon olarak NATO’nun odak notkasının IŞİD’i ortadan kaldırmak olduğu kaydedildi. İsmini açıklamayan yetkili, Türkiye’nin NATO müttefiklerine Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili bilgi verdiğini söylerken, Genel Sekreter Stoltenberg’in Türk liderlerle düzenli olarak iletişimde olduğu ve geçtiğimiz salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefon üzerinden temasta bulunduğunu kaydetti.

SÖZCÜ