SPOR: Potanın Kartalları kazanıyor!

Büyükçekmece’yi konuk eden Beşiktaş Sompo Japan, rakibini 78-65 devirerek üst üste 2. galibiyetine imza attı. Beşiktaş’ta 6 isim çift hanelere ulaşmayı başardı. Tahincioğlu Basketbol Ligi’nin 15. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece’yi ağırlayan Beşiktaş Sompo Japan, 78-65’lik galibiyete uzandı.

İlk periyotu 21-17 geride kapatan siyah- beyazlılar, devreyi 45-40 önde geçti. Final periyotuna 55-50 üstün giren ev sahibi, son periyotta ağırlığını koyru ve 78-65 kazandı. Eskişehir’den sonra Büyükçekmece’yi de deviren Beşiktaş, ligdeki 11. galibiyetine imza attı.

Kara Kartal’da Adam, Diebler, Strawberry, Palacios, Clark ve Kenan çift hanelerde sayı üretirken; Clark 16 sayının yanı sıra 10 ribaund alarak önemli katkı yaptı.

Ufuk Sarıca: ‘Zor bir maç oldu’
“İlk yarıyı üçüncü sırada bitirmek için kazanmamız gereken bir maçtı. Zor bir maç oldu. Çok sert bir mücadele oldu. Rakip bu maça iyi hazırlanmış. İlk yarıda boyalı alanda sıkıntı yaşadık. Rakibe çok skor verdik. Alan savunmasıyla ritmimizi artıramadık. İkinci yarıda iyi savunma yaptık. Rakibi az skorda tuttuk. Birkaç boş atışı değerlendirebilsek skor daha farklı olabilirdi. Ribaund konusunu aramızda çözmemiz gerekiyor. Yeni gelen oyuncuların düzene alışması için zamana ihtiyaç var. Geçen sene de ilk yarıyı üç mağlubiyetle tamamlamıştık. Bu zor ligde istikrarlı olmak bizim için önemli.”

Juan Palacios: ‘Önemli bir galibiyet aldık’
“Önemli bir galibiyet aldık. İlk yarıda iyi savunma yapamadık. 40 sayı yedik. Bu nedenle maç çok yakın geçti. İkinci yarıda daha iyi oynadık. Takım halinde güzel iş çıkardık. Bu sayede kazandık.”







FOTOMAÇ, BEŞİKTAŞ JK