BEŞİKTAŞ: Belediye’de neler oluyor?..

Beşiktaş Belediye Başkanlığından boşalan koltuğa bilindiği gibi hafta sonu yapılan seçimle vekaleten Tahir Doğaç oturdu.
CHP genel merkezinin aday gösterdiği il ve ilçeninde destek açıklaması yaptığı Tahir Doğaç parti disiplini içinde CHP’lilerin oylarıyla başkan vekili seçildi.

SON GELİŞMELER NEDİR?..
Son birkaç gün içinde yaşanan gelişmeleri şimdilik isim vermeden kulis haberleri olarak Beşiktaşlılara aktarmak istiyoruz…
Edinilen bilgiler oldukça karmaşık..
Herkes kendine göre bilgi veriyor…
Hata bazıları seçim öncesinde söylediklerini unutuyor, tam tersine beyanatlarla kamuoyuna kendini başka türlü göstermeye çalışıyor.
Hatta seçim öncesi kazanacağım, herkes beni destekliyor derken, seçim günü ben aday değildim diyenler bile oldu.
Öte yandan kararlarını ve söylemlerini hiç değiştirmeyenler de vardı.
Ancak yaptığımız analizlere dayanarak sizlere özetle şunları söyleyebiliriz…
Tahir Doğaç, Beşiktaş Belediyesini bir süreliğine yönetecek.
Bu meclis kararı ile ortaya kondu.
Bundan dönüş yok.
Doğaç, meclisten de üst kurullardan da büyük bir destek aldı, hala da destek mesajları geliyor.
Beşiktaşlılar, Beşiktaş’ı birlikte yönetmek ve Beşiktaş’ın bu tür konularla gündeme gelmesine son vermek için ortak çalışmalara daha da hız verilmesinden yana olduklarını söylüyorlar.
Bu nedenle söylemler önemli…
CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, seçimden önce parti disiplini çercevesinde kim aday olarsa ona oy vereceğiz demişti, seçimden hemen sonra da Tahir Doğaç’ı destekliyoruz, arkasındayız şeklinde konuştu.
Parti disiplini söylemini değiştirmedi.
En son olarak CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat sosyal medya hesabından destek verdi.
Zaten Genel Başkan yardımcısı Bülent Tezcan Tahir Doğaç adını partililere duyuran isimdi…
Üst düzey kurulların yanı sıra; belediyedeki yönetici ve meclis üyelerinin de bu tür mesajlar vermesi bekleniyor.
Ancak bazı meclis üyelerinin CHP tarafından son gün alınan bu karardan sıkıntı duyduğu, buna rağmen oy kullandıkları, bazılarının ise oylarının boş olarak attığı belirtildi.
Bu da aşikar bir konu ve kamuoyunda sıkça dillendiriliyor.
Yine de 22 CHP’li Tahir Doğaç’tan yana oy kullanarak, büyük bir çoğunlukla CHP tarafından gösterilen Tahir Doğaç’ı parti disiplinine uyarak başkan vekili seçti. Seçimde 2 Ak Parti adayı, 1 de İyi parti adayı oy almıştı.

Tahir Doğaç: "Aynı ilkelerle yolumuza devam edeceğiz"
Tahir Doğaç: “Aynı ilkelerle yolumuza devam edeceğiz”

SOSYAL DEMOKRAT ESKİ BİR SİYASETÇİ
Doğaç, 1980li yıllardan önce siyaset yapmış, bir ara bu tarihlerde Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için ön seçime bile girmiş. Bu dönem Beşiktaş Belediyesinde 1. Başkan vekili görevini yürütüyordu.
Doğaç’ın geldikten sonra ilk demecini Beşiktaş Medya Gruba vermişti.
Doğaç kürsüden yaptığı konuşmada ise; demokrasilere inanmış bir insan olarak belediye başkanının görevden alınmasını yanlış buluyorum demişti.
Murat Hazinedar döneminde de 1. Başkan vekili olan Doğaç, kararı siyasi bulduğunun da altını çizmişti.
Belediyenin çalışmaları kaldığı yerden devam edecek şeklinde konuşmuştu.
ÇALIŞMALARA DEVAM DEMİŞTİ!..
Şimdi belediye çalışanları başta olmak üzere tüm Beşiktaş’lılar gözlerini başkan vekili Tahir Doğaç’a çevirdi. Doğaç gerçekten aynı kadrolarlar mı yola devam edecek, yarım kalan işleri tamamlayacak mı, yoksa tüm işleri durdurup, kendi yeni bir çalışma programı mı yapacak? Ancak Tahir Doğaç’ın Murat Hazinedar’ın 1. başkan vekili olması ve o olmadığı zaman zaten belediyeyi yönetmesi göz önüne alınırsa, kadrolarda pek bir değişiklik olmayacağı, devam eden işlerin aynen yürüyeceğine inanılıyor. Bu konuda bilgilerin acilen paylaşılması bekleniyor.
HEM ŞAŞIRTTI HEM DESTEK ALDI
Belediye içinde 1. başkan vekilinin belediye başkanlığına vekalet edecek olmasından dolayı Tahir Doğaç adından memnuniyet olduğu belirtiliyor. Ancak, görevi bırakan veya memnuniyet duymayan bir kaç kişinin başka hesaplar peşinde olduğu da iddia ediliyor!..
Edinilen bilgiye göre adı yıllarca birlikte çalıştıktan sonra son günlerde öne çıkan bu kişi ve kişilerin seçim öncesi liste değişikliğinde de ve görev esnasında bir imza konusunda ön planda olduğu belirtiliyor. Beklentilerin tam anlamıyla karşılamadıkları için bazı davranışlar içine girdikleri de öne sürülüyor. Ancak CHP’liler bu konuların artık geride bırakmak gerektiği ve partinin başarısı açısından yeni başkanla destek olmak gerektiğini ve siyaseten daha fazla yıpranmamak gerektiğini de söylüyorlar. İstenilen bu tuzağa düşmemek gerekir diye konuşuyorlar.
Diğer yandan yine bilindiği gibi eski yönetime muhalefet eden meclis üyeleri de bulunuyordu. Bu isimlerde parti disipline uyarak mecliste ona göre hareket ettikleri vurgulanıyor. Ancak, bundan sonraki çalışmaları yakından takip edecekleri ve görüşlerini her zamanki gibi açıklayacakları da edinilen bilgiler arasında…
Öte yandan bilindiği gibi genel merkez, il ve ilçe tüm sorumluluğu parti olarak alarak bu ismin üzerinde uzlaştı ve tam destek verdi.
AÇIKLAMALAR VE BİLGİLER BEKLENİYOR!..
Diğer yandan belediye üst düzey yöneticilerin başkanlık seçiminden sonra sosyal medya hesaplarından hiç paylaşım yapmamaları da dikkat çekiyor. Beşiktaşlılar son günlerde yaşananları ile birlikte Tahir Doğaç hakkında düşüncelerini merak ediyorlar ve yıllardır etkin bir şekilde kullandıkları sosyal medya hesaplarından bu konularda bilgilendirme bekliyorlar.
BU HAFTA TOPLANTILAR YOĞUN GEÇECEK
Beşiktaş Belediyesindeki çalışmalarla ilgili konulara geri dönersek;
Belediye çalışmalarında aksama yaşamamak adına pek bir değişiklik olmayacağı, yaklaşık 1 yıl sonra Türkiye genelinde yerel bir seçimin olacağı göz önüne alınarak, bu soruların bu hafta içinde netleşeceği öne sürülüyor.
DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORUZ
Ancak Beşiktaşlıların çalışmalarda değişiklik olmayacağı yönünde genel bir kanaati var. Çok az bir ihtimal de olsa bazı kararlar alınabilir. Bu yönde deki toplantıların hafta sonu ve hafta içi de süreceği biliniyor.
Ayrıca; Beşiktaş Belediyesi dışında başka konularda da geniş çaplı toplantıların da gündemde olduğu, bunların da zamana yayıldığı, önceliğin belediye çalışmaları olduğu bilgisi edinildi. Toplantıların sonrası, yapılacak icraatlarla birlikte davranışlarında bu konuların aydınlatılması yönünde önem taşıyacağı belirtiliyor.
Özetle herkesin gözü kulağı Beşiktaş Belediyesinde…


BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ MERCEK ALTINDA
Beşiktaş Medya Grup olarak süreci yakından izleyen muhabirlerimiz, gelişmeleri anında Beşiktaşlılarla paylaşaçak. Ulusal basında gelişmelerle ilgili Beşiktaş medya Grupla bağlantılı çalışarak, haber ve bilgileri ajansımızdan temin ediyor.
Bu sorumluluk ile;
Kent haberleri, kültür sanat etkinlikleri ve diğer etkinlikleri yıllardır takip eden ve Beşiktaşlılara anında duyuran Beşiktaş Medya Grup, yeni yıldaki bu gelişmeler ve ülke çapında merak uyandıran ve daha da uyandıracak olan yoğun gündemi üzerine yerel seçimlere kadar Beşiktaş Belediyesi başta olmak üzere tüm kent çalışmalarını daha da yakın takibe aldı.

BEŞİKTAŞ/SİYASET HABERLERİ
ÖZEL DERLEME
Muzaffer TOPAL