ALIŞVERİŞ: Gucci’nin ilk restoranı Gucci Garden’da

Geçtiğimiz günlerde Floransa’da kapılarını açan, Gucci’nin heyecan verici yeni vahası Gucci Garden’da sanat, yemek ve moda bir arada. Mekan modaseverlere, Gucci usulü yeme-içmenin ötesinde hikayesi olan eşsiz bir deneyim vaad ediyor. 4 adımda Gucci Garden’ı keşfedin:

Herkesin merakla beklediği ‘Gucci Garden’ nerede?
Gucci Garden’ın adres ve iletişim bilgilerini vermeden önce, neden böyle bir projenin geliştirildiğinden bahsedelim. 2011’de, Floransa’da açılan Gucci Müzesi’ni daha verimli ve aktif bir alana dönüştürmek isteyen Alessandro Michele, koleksiyonlarında yaptığı gibi – markanın geleneksel mirasını günümüze uyarlamayı amaçlıyor. Klasik müze anlayışının interaktif bir deneyime evrilmesi de bu yüzden. Gucci Garden’da sanat, yemek ve moda bir arada!

Adres ve iletişim bilgileri: Gucci Garden; Piazza della Signoria, 10, 50122 Firenze FI, Italy; +39 055 7592 7010

Alışveriş arası makarna molası
Gucci ile makarna nasıl bağdaşabilir? Gucci Osteria ile elbette! Michelin yıldızlı şef ve işletmeci Massimo Bottura’nın dünyanın en iyi 50 restoranı arasında gösterilen Osteria Francescana’sının son şubesi Gucci Garden’da açıldı. Marco Bizzarri’nin yakın arkadaşı olan Bottura, başarılı CEO ile geçtiğimiz Aralık ayında düzenlenen British Fashion Awards’a katılmıştı. Ödül konuşmasında, üniversitedeki hocalarının “Sizden hiçbir şey olmaz!” cümlesini hatırlatan Bottura, Bizzarri’nin Gucci bünyesindeki başarısına değinerek, salondaki herkese hiç kimseye kulak asmadan, sadece kendi gücünüze inanmanın ehemmiyetini vurguladı. Bu tatlı ve anlamlı anektodu bır kenara bırakın ve bir an önce alışveriş arası makarna molası vermeye bakın, çünkü mekanın kapasitesi yalnızca 50 kişiyle sınırlı.

Gucci Garden’a özel tasarımlar
Tıpkı Gucci Osteria gibi, Gucci Garden’a özel bir diğer proje de ‘Gucci çarşısı’. Restoran ile aynı katta bulunan bu mekanda, dünyanın başka hiçbir yerinde bulamayacağınız tasarımlar yer alacak. Floransa’nın geleneksel alışveriş kültürünü yaşatmayı hedefleyen Gucci Garden, tarihi şehre finansal katkı da sağlayacak. 8 Euro’luk giriş biletlerinden elde edilen tüm gelir Floransa’da gerçekleştirilen çeşitli projeler için kullanılacak.

Gucci Garden’ı bir de Alessandro Michele’den dinleyelim…
“Modanın yenilenmesi şart! Girişimci olmamız gerekli! Eğer kapılarımzıı farklı projelere açmazsak, sürdürülebilir bir sektör olma ihtimalimiz sıfırlanır. Dünya anlamsız ve ruhsuz şeylerin peşinde değil. Onlarla ilgilenmiyor. Sosyal medyaya göz atmanız yeterli. Eleştiriler çok büyük. Kimse bir yemeği, sırf siz hazırladığınız için yemek istemiyor. Daha fazlası gerekli. Bir hikayesi olmalı mesela..”












VOGUE