BEŞİKTAŞ: Belediye Başkanını seçiyor!!!

Beşiktaş bu sefer spor kulübün başarıları ile değil, Beşiktaş Belediyesi  ile gündem oluşturdu!.. Beşiktaş’ta şimdi tek bir soru var!.. O da başkan kim olacak?..
Bu konuda birçok görüş var, hatta kulisler şimdiden başladı bile… Beşiktaş Medya Grup olarak bu konuda sizleri aydınlatmak adına geniş çaplı bir araştırma yaptık.
Önce bugünkü meclis toplantısı çok önemli idi. Ancak İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk’ün İstanbul’da olmaması Meclisi yarına bıraktı. Öztürk’ün Ankara’ya genel merkeze gittiği öğrenildi. İlçe Başkanı Öztürk İstanbul İl kongresi için Ankara’da olduğu ancak Beşiktaş konusunda görüşüleceği öğrenildi.
Salı günü grup toplantısı yapılacak. Toplantının hareketli geçmesi bekleniyor. Kaymakamlık araçılığı ile çağrı yapıldığı, perşembe saat 15.00 da ise seçimin gerçekleştirileceği bilgisi edinildi.
Kulis bilgilerine göre;
Başkanlık için 4 adayın şu anda ismi ön plana çıkıyor.
Ancak bunlardan ikisinin adı daha da ön planda.
Bir kadın adayın da adı dillendiriliyor ancak çok zayıf bir ihtimal olarak söyleniyor.
Dedikodu haberlerini bu güne kadar Beşiktaş Medya Grup olarak vermedik ancak kulis haberlerine göre; 4 aday isimi şöyle; Bülent Tatar, Eyüp Birgün, Rıfat Örnek, Affan Keçeci…
Bülent Tatar ve Affan Keçeci Beşiktaş Klubünün de üyesi ve Beşiktaşlılıkları ile biliniyor.

TELEFONLA ULAŞTIK, YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜK

Bülent Tatar geçen seçimlerde Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklamış, sonra meçlis üyesi seçilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde imar komisyonu üyesi…Bülent Tatar’da Beşiktaş spor kulübü üyesi, Beşiktaşlılığı ile biliniyor. Beşiktaş Belediyesinde uzun süredir meclis üyeliği yapıyor. İsmail Ünal zamanında da meclis üyesi olarak görev yaptı, Murat Hazinedar döneminde de meclis üyeliği yaptı.
Affan Keçeci ise, bir ara Beşiktaş Kulübü Başkanlığına soyunmuş, ancak kaybetmişti.Keçeci, daha sonra Beşiktaş Belediyesi meclis üyeliğine girdi ve burada bir dönem başkan vekilliği yaqtı. Daha sonra anlaşmazlığa düşerek ayrıldığı söylendi.
Rıfat Örnek bu dönem Beşiktaş’tan ilk kez meclis üyesi oldu. İmardan sorumlu belediye başkan yardımcısı idi… Daha önce de Sinop, Ayancık Belediye başkanlığı da yaptığı biliniyor.
Eyüp Birgün bu dönem Beşiktaş’tan meclis üyesi oldu. Şişli belediyesinde daha önce görev yaptığı bilgisi edinildi. Mustafa Sarıgül ekibinden olduğu vurgulanıyor.

ADAYLAR BELİRLENİYOR!..

Diğer kulis bilgileri ve geçen haftanın panoraması şöyle;
Son bir kaç aydır Beşiktaş’ta ortalık adeta toz duman!.. Birçok konu kamuoyunun gündeminde…
Bu konularla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a ulaşmaya çalıştık. Ancak yoğunluktan olsa gerek ulaşamadık, geri dönüş de olmadı. Adayların ve birçok meçlis üyelerinin de telefonları cevap vermedi, ya da telefonların kullanılmadığına dair mesajlar aldık. Ulaştığımız meçlis üyeleri ise 4 adayın ıisminin doğru olduğunu teyit etti.. Ancak bu sayının meçliste yapılacak olan seçimde 2 ye inebileceğinin sinyallerini verdi.
Meclis üyelerini ile birlikte meclis üyeliğinden atılan ve sesliğe gömülen Hüseyin Avni Sipahi’ye ulaşmaya çalıştık. Medya’da çıkan haberler ve iddialar hakkında bir açıklama almak istedik. Geniş bir açıklama yapılacağını, bizlere de haber verileceğini bunun hazırlıkları içinde olunduğunu söyledi. Bilindiği gibi; meclis üyesi daha önce de iddiaların birkaçı için bir telefon mesajı ile Gürkan Hacır vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşmıştı. Yine bilindiği gibi aynı programda İsmail Saymaz ve Abdülkadir Selvi de vardı ve CNN Türk’teki Tv programında belediye başkanı ile gazeteciler arasında oldukça hararetli sahneler yaşanmıştı.
Hazinedar ise medyada çıkan haberler ve görevden alınmasına sebep olan iddialar üzerine bir süredir sosyal medya hesaplarınadan açıklamalar yaparak, bu konuların doğru olmadığıını ihbarların parti içi muhalefet tarafından yapıldığını belirtiyor.
Yine bilindiği gibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Beşiktaş’a gelerek, yine bu konu üzerine bir dizi açıklama yapmış, iktidara çatmişti!..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahi konu hakkında konuşmuş;” Bir su kaçağı var demek ki” şeklinde beyanat vermişti. Recep Teyyip Erdoğan bir gün sonra da Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın eşi Özlem Hazinedar ve oğlu Yaşatan Hazinedar hakkında yurt dışı yasağını kaldırmış, Murat Hazinedar’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etmişti!..
Edinilen bir diğer bilgi de müfettişlerin halen belediyede ve bağlı kuruluşlarında inceleme yaptığı…
Telefonla ulaşabildiklerimiz ve yüzyüze görüştüklerimizden aldığımız bilgiler özetle bunlar…

SEÇİM PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

Yapılacağı söylenen detaylı açıklamalar ve seçim sonrası yaşananları ilerideki günlerdeki yazılarımızda daha detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşaçağız.
Şimdi gözler; yarın yapılacak olan grup ve Perşembe günü yapılacak olan meçlis seçim toplantısında… Önceden yapılacak olan grup toplantısında ne kararlar alınacağı ve meçliste nasıl bir seçim yapılaçağı ve de başkanın kim olaçağı Beşiktaşın en önemli gündem maddesi…
Yapılan çalışmalar ve görüşmeler partililerin gündeminde, hatta kulisler şimdiden yapılıyor, söylentiler kulaktan kulağa hatta medya ya bile düşüyor!.. Ancak sade vatandaş bunlardan habersiz gündelik yaşamına devam ediyor. Yine bui konuyla ilgilenenler sonucu tahmin edebiliyor!.. Ancak secçimlerde sonuç hiç belli olmaz, bunu da unutmamak lazım!.. Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ise Tek adaydan yana olduğunu açıkladı. Uzlaşı içinde seçim yapılmalı ve Beşiktaş’a yakışır bir başkanla yola devam etmeliyiz”diyor. Beşiktaş Medya Grup’a konuşan Öztürk, seçime tek adayla girmek için partililere uzlaşı çağrısı yaptı ve “Parti disiplini neyse uymak gerekir. İradelere de saygılıyız. Parti genel merkezi, il ve ilçe olarak çaba gösteriyoruz, fikirlerimizi paylaşıyoruz. Beşiktaş için buradayız” dedi.

“CHP’DE KURUMSAL YAPI VE DİSİPLİN ÖNEMLİDİR”

Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk Beşiktaş Medya Grup’a verdiği özel demeçte şunları söylemişti;
” Bugünkü meclis iptal edilmedi, Ankara’ya gittiğim için meclis yapılmadı. Biliyorsunuz, İstanbul içinde bu ay önemli bir kurultay çalışması var. Ancak Beşiktaş’ı da konuşacağız. İl Başkanı ve ilçe Başkanı olarak görüş alış verişinde bulunacağız. Grupta ise bu görüşleri paylaşaçağız ve gerekeni söyleyeceğiz. Arkadaşların uymasını da bekleyeceğiz. Kendileri istedikleri gibi hareket edemez, partinin de bir kurumsal kimliği ve disiplini bulunmaktadır. CHP köklü bir partidir. Tabii ki irade onların, ancak partilerin görüşü de önemli. Adayları uzlaştırmak adına çaba göstereceğiz. Seçime tek adayla gitmek istiyoruz, normalde her arkadaşımızın gönlünden geçen olacaktır. Çalışmalarımız ve isteğimiz bu doğrultudadır. Bunun planlamasını yapıyoruz.”
ÖZEL HABER