KÜLTÜR: Yılbaşı ruhunu anlatan filmler

Yeni yıla geri sayım başladı… Yılbaşı gecesi için bir programınız yoksa, yapılacak en güzel şey atıştırmalıkları alıp güzel bir film seyretmek. Bu pazar yorganınızın altında keyifle izleyeceğiniz yılbaşı ruhunu anlatan en iyi 10 filmi bir araya getirdik.

It’s a Wonderful Life
Her yılbaşı ekranlarda gördüğümüz bir klasik; It’s a Wonderful Life. 1946 yapımı film Noel gecesi intihar etmeyi düşünen bir adamın hikayesini anlatıyor. Yeryüzünü ziyaret eden bir melek, iflasın eşiğindeki iş adamına, eğer hayatta olmasaydı dünyanın nasıl değişeceğini gösteriyor.

When Harry Met Sally
90’ların kült romantik komedisi When Harry Met Sally, üniversiteden mezun oldukları gün bir yolculukta tanışan Harry ve Sally’nin hikayesini ekranlara yansıtıyor. Meg Ryan ve Billy Crystal’ın başrolleri paylaştığı romantik komedi, yeni yıl kutlamasındaki mutlu sonuyla yılbaşı ruhunu kusursuz bir şekilde anlatıyor.

Home Alone 2: Lost in New York
Yeni yıla geri sayım yaparken, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir seriye ne dersiniz? Macaulay Culkin’in başrolde olduğu 90’ların efsanevi film serisi Home Alone, ailesi Noel tatiline giderken evde tek başına kalan küçük bir çocuğun başına gelen maceraları konu alıyor.

Spoiler Alarmı: Evde Tek Başına serisinin ikinci filmi Home Alone 2: Lost in New York’u izlerken, otel sahnesinde Donald Trump sürpriziyle karşılaşabilirsiniz!

Edward Scissorhands
90’ların ikonik aşıkları Johnny Depp ve Winona Ryder, karanlık romantizmin usta yönetmeni Tim Burton’ın kült filmi Edward Scissorhands filminde buluşuyor. Film, mucidinin ani ölümüyle makas elleriyle yarıdan kalan Edward’ın bir Avon hanımefendisinin yardımıyla karanlık şatosunu terk edip klasik bir Amerikan kasabasındaki yeni hayatını konu alıyor.

Bridget Jones’s Diary
Bridget Jones’s Diary finalindeki unutulmaz sahneyle yeni yıl denince akla ilk gelen filmlerden biri diyebiliriz. Bridget rolüyle Oscar Ödüllü Renéé Zellweger’in, Daniel Cleaver rolündeki Hugh Grant ve Mark Darcy rolündeki Colin Firth arasında geçen karışık aşk üçgenini komik bir şekilde ele alan seri, ümitsiz romantiklerin kesinlikle izlemesi gereken bir film!

Love Actually
Bridget Jones’s Diary’nin ardından unutulmaz başka bir İngiliz yapımı romantik komedi de Aşk Her Yerde! 8 çiftin farklı pencerelerden hikayelerini konu alan Love Actually, Noel mucizesine inanmanızı sağlayan modern bir masal.

The Family Stone
Özel günlerde buluşan kalabalık bir Amerikan ailesi, eğlenceli bir drama alarmı veriyor! Diane Keaton, Rachel McAdams, Sarah Jessica Parker gibi Hollywood’un en ünlü isimlerinin buluştuğu The Family Stone filminde, Noel kutlaması için bir araya gelen kalabalık ve karışık bir ailenin hikayesini izlerken hüzün, neşe, mutluluk ve daha birçok duyguyu aynı anda tadacaksınız.

The Holiday
İki kadın, iki farklı ülke ve karışık ilişkiler. Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet ve Jack Black’in başrollerde olduğu The Holiday filmi, aşk hayatlarıyla yüzünden mutsuz iki kadının Noel tatili için İngiltere’nin küçük bir kasabasında ve Los Angeles’ta bulunan evlerini değiş tokuş yapmasıyla başlıyor.

Elf
Yılbaşı zamanı kahkahalarla gülmek istiyorsanız, Elf sizin için ideal bir tercih! Gerçek ailesini bulmak için Kuzey Kutbu’ndan New York’a gelen elfin maceralarını izlediğimiz filmde, başrolde yer alan usta komedyen Will Ferrell bir kez daha gülme krizlerine sokuyor.

New Year’s Eve
Robert De Niro, Zac Efron, Michelle Pheiffer, Ashton Kutcher ve daha birçok ünlü ismin buluştuğu zengin kadrosuyla New Year’s Eve, herkese hitap eden bir yeni yıl filmi. Yılın son gecesinde New York’ta birçok farklı hikayeye odaklanan filmde, yeni yılın ilk dakikasını birlikte geçirceğin insanın neden bu kadar önemli olduğunu en sıcak ve tatlı haliyle görüyoruz.

VOGUE