ALIŞVERİŞ: Davete uygun nasıl giyinilir?

Katılınan davetlerde giyeceğiniz kıyafetin davete uygun olup olmaması çok önemlidir. İşte davetiyelerde en çok karşılaştığınız dört “dress code” ve alt metinleri.

Casual
Davetiyelerde gördüğünüz “casual” ibaresi aklınızı karıştırmasın. Her ne kadar davet sahibi rahat kıyafetlerle katılabileceğinizi belirtmiş olsa da, bu yırtık bir jean giyip taranmamış saçlarla gitmenin uygun olduğu anlamına gelmiyor. Bu defalık topuklu ayakkabılarınızı evde bırakabilir ve seçiminizi elbise ve sneakers ya da denim pantolon ve blazer ceket ikilisi gibi daha konforlu bir görünümden yana kullanabilirsiniz.

Formal
Çok renkli, karışık desenli, taşlı-pullu, kısacası göz yormaya meyilli her türlü parçadan kaçının ve mümkünse midi bir elbise tercih edin. Aksesuarlarda abartıdan uzak durun; ince bir kemer, makul boyutlarda avize küpeler ya da kısa saplı el çantaları ideal alternatifler. Dış giyim tasarımlarında kaşmir kruvaze bir palto ya da oversize bir kısa ceket görünümü modernleştirebilir. Renk paletinde lacivert, antrasit veya kiremit tonları ya da zarif pastelleri seçin. Bacak boyunuzu uzatacak yüksek topuklu ayakkabılara ve ince çoraplara burada kesinlikle ihtiyaç var!

Kokteyl
Bir kokteylde postürünüzü yüksek ökçelerle desteklediğiniz sürece, ayakkabı tercihinizde yaratıcılığınızı sergilemekte özgürsünüz. Buradaki asıl konu, etek boyu. Söz konusu büyük bir etkinliğe bağlanıp devam edecek bir gece değilse uzun bir elbise giymeyin. Herkes konforlu parçalarla rahatça hareket ederken, sizin elbisenizin yerleri süpürmesi biraz absürd kaçabilir. Tarzınıza göre ışıltılı dokular ya da dekoratif unsurlarla güçlenen feminen mini elbiseler seçebilir ya da en klas takımınızı bugün için gardıroptan çıkarabilirsiniz.

Black Tie
Maksi boy elbise, küçük bir portföy, gösterişli takılar ve yapılı saçlar! Bu partiler hata kabul etmiyor. Etrafınızdaki kameralara poz vermeden önce her şeyin eksiksiz olduğundan emin olun. Seçiminiz ipek saten gibi akıcı dokulardan askılı bir slip elbiseyse yani kozunuzu sadelikten yana oynuyorsanız, aksesuar konusunda büyük düşünmek serbest: Dev halka küpe, choker kolye ya da kalın bileklikler tam size göre. Eğer kostümünüz göz alıcı nakışlar, dantel ya da pul-payet gibi zengin dekoratif öğeler içeriyorsa, aksesuarları ikinci plana atın hatta evden çıkmadan önce üzerinize taktığınız iki şeyi çıkartın.

VOGUE