KÜLTÜR: SHINee’nin Jong-hyun’u son yolculuğuna uğurlandı…

Geride bıraktığı notlardan intihar ettiği anlaşılan Jong-hyun, ailesinin isteği üzerine sade bir cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Güney Kore’de önceki gün 27 yaşında hayatını kaybeden, ülkeyi ve tüm dünyayı yasa boğan SHINee grubu üyesi Kim Jong-hyun için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Jonghyun’un 18 Aralık’ta apartman dairesinde bilinçsizce bulunması ve hayata veda etmesinden sonra yaşanan gelişmeler sonucunda ailesi onu son yolculuğuna sessizce uğurlamak istedi. Tüm sevenleri 21 Aralık’ta Jonghyun’u son yolculuğuna uğurladı. Naaşının bulunduğu tabut için 300 hayran etrafta yer alırken, Konvoya ise 1000 hayran eşlik etti.

Grup üyeleri Onew, Key ve Teamin ile birlikte Super Junior’dan Leeteuk, Donghae, Eunhyuk tabutu taşıdılar. Cenazeye SHINee’den Minho ve Jonghyun’un kız kardeşi önderlik etti.

Ailesi başta olmak üzere grup üyeleri, arkadaşları ve hayranlarının derin hüznü yerini gözyaşına bıraktı.

SHINee’nin yapımcı şirketi S.M. Entertainment, Jong-hyun’un naaşının defin yerinin ise gizli tutulacağını açıkladı.






SHINee adlı grubun ana vokalisti, MBC Blue Night Radio sunucusu, dansçı, şarkı sözü yazarı, besteci ve model kimlikleriyle tanınan Kim Jonghyun, 8 Nisan 1990’da doğdu. Doğduğu kent olan Seul’de büyüdü. 2005’te S.M. Casting System’de keşfedildi. 12 Ocak 2015 tarihinde ilk solo albümü Base yayınlandı. Aynı yıl içinde ikinci solo albümü ‘Story Op.1’ da yayınlandı ve ilk solo konseri olan ‘The Story By Jonghyun’u gerçekleştirdi. Şarkıcı aynı zamanda kendi yazdığı, bestelediği şarkıların hikayelerini konu alan ‘Skeleton Flower’ adında bir kitap yayımladı.

Tüm bunları yaparken grubu SHINee’yle birlikte müzik çalışmalarına devam etti.

SPUTNIK NEWS, KOREZİN, HABERTÜRK