SİYASET: ‘Kimsin beni tehdit ediyorsun?’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik ‘sen bittin’ sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu; “Devletin gücünü kullanarak kalkacak beni tehdit edecek. Kim oluyorsun sen? Kimsin beni tehdit ediyorsun? Düne kadar Erdoğan hakkında ağza alınmayacak her şeyi söyleyen bir adam nasıl gelir de İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturur? Dün söylediğini bugün nasıl yalarsın?” dedi

Katıldığı bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine yönelik ‘sen bittin’ sözlerine yanıt verdi.

“Ona yanıt vermedim yanıt vermeye değmez çünkü. En azından benim muhatabım olamaz” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Parti sözcümüz ağzının payını verdi. Devletin gücünü kullanarak kalkacak beni tehdit edecek. Kim oluyorsun sen? Kimsin beni tehdit ediyorsun? FETÖ ile irtibatı da soruldu. Özgür Bey açıklayacak zaten. Özgür Bey gensoru tarihine kadar süre verdi. Bir kişi çok sık parti değiştirirse o kişinin kişiliği her zaman tartışma konusu olur. Düne kadar Erdoğan hakkında ağza alınmayacak her şeyi söyleyen bir adam nasıl gelir de İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturur? Dün söylediğini bugün nasıl yalarsın?”

SOYLU TWİTTERDEN YANIT VERDİ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili iddialara da açıklık getiren Kılıçdaroğlu’na İçişleri Bakanı Soylu twitter hesabından yanıt verdi. Soylu mesajında, “Canlı yayında şu anda KK alenen Ataşehir konusunda yalan söylüyor. ‘İddiaların hepsi açık söylüyorum hepsi mahkeme kararıyla takipsizlik verildi.’ dedi. Eğer böyleyse ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecek misin?” dedi.

SÖZCÜ