EMLAK: 2017’nin en popüler dekorasyon rengi

Her gün gittiğimiz yerlerde farklı farklı renklerle karşılaşıyoruz. Yapılan araştırmalara göre, renkler insan psikolojisi üzerinde önemli bir etkiye sahip. Hayatınızın büyük bir bölümünü evlerinizde ya da iş yerlerinizde geçirdiğiniz düşünülürse, dekorasyonda kullanılan renkler, verimliliğiniz, huzurunuz ve mutluluğunuz adına son derece önemli.

Her yıl değişen trendlerle farklı renkler ve tonlar hayatınıza sızıyor olsa da bazı renkler var ki moda dünyasının beklemediği kadar beğeniliyor ve kabul görüyor. Modaya yön veren, trendleri belirleyen bir sosyal medya aracı olarak Instagram’a göre 2017’nin en popüler dekorasyon renkleri bu yılın enerjik, canlı ve farklı geçeceğini müjdeliyor.

Bu anlamda sosyal medya ve özellikle Instagram ciddi verileri içinde barındırıyor. Dolayısıyla, hayatınızın önemli bir bölümünün geçtiği mekanların dekorasyonunda artık söz sahibi olmak elinizde. Ünlü dekorasyon firmaları, Instagram hesaplarıyla ürünlerini sergilerken, kullanıcı davranışları da tüm firmalara nelerin daha çok beğenildiği ve trend olduğu konusunda bilgi sağlıyor.

Yani, Instagram’a göre 2017’nin en popüler dekorasyon renkleri, kullanıcıların en fazla beğendikleri ve paylaştıkları fotoğraflarla ortaya çıkıyor. Bu doğrultuda yapılan bir araştırmayla, Instagram’a göre 2017’nin en popüler dekorasyon renkleri, dört renk ve bu renklerle uyumlu kombinasyonları karşımıza çıkarıyor:

1- Mutfaklarda yükselen renk: mavi

Mavi, özellikle de koyuya doğru yol alan mavi, mutfakta asil ve bir o kadar da çarpıcı bir etki bırakıyor. Instagram kullanıcılarının yönelimleri gösteriyor ki mavinin mutfak dekorasyonunda kullanımı her geçen gün daha da artacak. Bu demek değil ki mavi sadece mutfak dekorasyonunda kullanılacak. Aksine, mavi renk, doğru kombin edildiği sürece, perdelerden halılara kadar 2017’nin trendleri arasında yer alıyor.

2- Kombinasyonların baş tacı: yeşil

Özellikle yeşilin farklı tonlarının bir arada kullanıldığı salon ve odaların Instagram’da büyük rağbet gördüğü gözden kaçmıyor. Elbette kendi tonları kadar fuşya ve sarı ile kombin yapılan neredeyse tüm dekorasyon örnekleri de büyük beğeni topluyor.

3- Dekor sevenlerin vazgeçilmesi: milenyum pembesi

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Instagram’a göre 2017’nin en popüler dekorasyon renkleri arasında milenyum pembesinin varlığı tartışılmaz. Beyaz ya da bej kullanılarak yapılan bir kombinasyonla milenyum pembesinin tüm sıcaklığını mekanınıza taşıyabilirsiniz.

4- Doğayı evinde hissetmek isteyenlerin seçimi: turkuaz

Bu senenin trendleri gösteriyor ki özellikle duvar rengi seçiminde turkuaz ve ona kombine edilmiş dekoratif ortamlar, tüketicilerin büyük beğenisini kazanıyor. Denizin en saf, en berrak halini evine taşımak isteyenler için renk seçeneğinde geniş bir yelpaze sunan turkuaz, trend renkler arasında uzun süre varlık göstereceğe benziyor.

MİLLİYET EMLAK