DÜNYA: Yangından kaçamadılar

ABD’nin California eyaletinde 4 gündür devam eden orman yangını geniş alanlara yayılmaya devam ediyor. ABD’nin California eyaletinin güneyinde 4 gün önce ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınamıyor. Yetkililer, 466 kilometrekarelik alana yayılan yangında 3 kişinin yaralandığını, başta Ventura ve çevresi olmak üzere 430 evin hasar gördüğünü bildirdi. Binicilik eğitimi veren bir kulüpte de yaklaşık 30 atın hayatını kaybetti belirtildi. California’daki yangın Los Angeles’ın en son Bel Air bölgesine sıçramıştı. Los Angeles çevresinde 200 ev ve bina yanmış, yaklaşık 200 bin kişi tahliye edilmişti. Bölgedeki okullarda eğitime ara verilmişti.

Kaliforniya’dan yangın görüntüleri sosyal medya takipçilerinin gündeminde

Günlerdir kontrol altına alınamayan orman yangınlarıyla savaşan Kaliforniya eyaletinde çekilen bir video, durumun korkutuculuğunu gözler önüne serdi.
Kaliforniya eyaletinin güneyinde iki gün önce ormanlık arazide çıkan yangın, rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Bu nedenle ABD’de olağanüstü hal ilan edilmiş durumda.

İnsanlar evlerini boşaltırken ve alevlerden kaçarken paylaştıkları videolar ise durumun olağandışılığını kanıtlıyor. Bunlardan biri, geçtiğimiz günlerde çekilen ve tüm dünyada konuşulan bu video oldu.

Videoyu yayınlayan WLV_investor rumuzlu Twitter kullanıcı, “Normal bir sabah değil…” diye yazdı. Söz konusu video, 293 bin kişi tarafından paylaşıldı. Yorumlarda, görüntüler bir fantastik filmde anılan bir yer ismi olan ‘Mordor’ ve cehennemle karşılaştırılıyor.

Carlos_RSL isimli Twitter kullanıcısı, “Yolun Mordor’dan geçmediğini görmek rahatlatıcı” diye yazdı.

“Çok korkunç. Az önce izledim ve şoktaydım. Sonra özel efektlerlere ne kadar para harcadıklarını düşündüm” diyen DesiresTacos adlı Twitter kullanıcısı, ikinci tweetinde, gördükleri için ‘cehennem dekorasyonu’ nitelendirmesinde bulunuyor. Bir başka Twitter kullanıcısı gdlttledorf, “Yolun neden halen kapatılmadığını anlayamayan bir tek ben mi varım? ” yorumunda bulundu.

‘ÖNCE YANARDAĞ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM’

df_ferrell de, “Önce yanardağ olduğunu düşündüm. Bu yerin yakınından geçmek çok korkunç. Umarın en kısa zamanda söndürürler” dedi.

BCOFBRAVE, “Cehennem gibi görünüyor” ifadesini kullandı.

Kaliforniya’daki orman yangınları yüzünden yaklaşık 200 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Eyaletin güneyinde en az 37 bin hektar alanın alevler içinde olduğu ifade ediliyor, şu ana kadar 105 bina kül oldu.






HABERTÜRK, SPUTNIK NEWS, THE MERCURY NEWS, ABC NEWS