DÜNYA: O yasa onaylandı!

Rusya’da dış basın kuruluşlarını da “yabancı ajanlar kanunu”na dahil etmeyi ön gören yasa tasarısı parlamentonun üst kanadında onaylandı. ABD’nin Rus basın kuruluşlarına yönelik adımlarının ardından misilleme yapan Rusya’da, parlamentonun alt kanadından sonra üst kanadı olan Federasyon Konseyi de, “yurt dışından finanse edilen basın kuruluşlarının yabancı ajan olarak kaydedilmesini” öngören yasayı onayladı.
Rusya, ülkenin önemli medya kuruluşlarından Russia Today ve Sputnik’in (RT) yabancı bir ülkenin çıkarları için lobi faaliyetleri yapanları hedef alan bir yasa olan FARA kapsamında, yabancı ajan olarak kaydedilmesinin ardından, Washington’a yanıt vermek için harekete geçmişti.

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, 13 Kasım’da RT America’nın ABD Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine ‘yabancı ajan’ olarak kaydedildiğini açıklamıştı.

O KURUMLARA YAZI GÖNDERİLDİ
Şu ana kadar konuyla ilgili yazı gönderilen kurumlar arasında Amerika’nın Sesi (VOA) ve Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) gibi kuruluşların olduğu belirtildi.

SÖZCÜ