SPOR: Kartal tarih yazdı!…

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazdı… UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. maçında Porto ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, grup lideri olarak adını son 16 turuna yazdırdı. Felipe’nin golüne Talisca’yla karşılık veren Kara Kartal, topladığı 12 puanla Leipzig maçı öncesi tur biletini cebine koydu.

Şampiyonlar Ligi’nde Kara Kartal bir destan daha yazdı. UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda Vodafone Park’ta ağırladığı Porto ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, puanını 11’e çıkardı. Kara-Kartal, Şampiyonlar Ligi gruplarından lider olarak çıkan ilk Türk Takımı olmayı başardı.
Kara Kartal, son maçlar öncesi en yakın takipçisi Porto’nun 4 puan önünde grup lideri olarak bir üst tura yükselmeyi garantiledi.
Siyah-beyazlılar, Porto’dan istediği skoru alarak 6. haftada Leipzig ile deplasmanda yapacağı karşılaşmayı turistik seyahate çevirdi.

İLK TEHLİKE BEŞİKTAŞ’TAN
19. dakikada Babel’in uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Jose Sa’dan dönen topu savunma kornere attı.

PORTO, DURAN TOPTAN GOLÜ BULDU
29. dakikada Porto öne geçti. Sağ taraftan paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Ricardo’nun ceza sahasına ortasında, Felipe topa gelişine vurdu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

QUARESMA’DAN HARİKA VURUŞ
33. dakikada Adriano’nun uzun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Quaresma, dar açısına rağmen topa sert vurdu ancak kaleci Jose Sa gole izin vermedi.
39. dakikada Ricardo’nun sağdan yaptığı ortada, Aboubakar’ın vuruşunda, top auta gitti.

CENK TOSUN, TALİSCA’YA ‘AL DA AT’ DEDİ
41. dakikada Beşiktaş’ın beraberlik golü geldi. Babel’in pası sonrası sol tarafta topla buluşan Cenk Tosun rakibinden şık bir şekilde sıyrılarak ceza sahasına girdi. Cenk’in pasında Talisca, meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 1-1.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

TOSİC DEVAM EDEMEDİ
Beşiktaş devre arasında zorunlu bir oyuncu değişikliği yaptı. Sakatlık geçiren Dusko Tosic, ikinci yarının başında yerini Gary Medel’e bıraktı.

BABEL’İN FÜZESİ DİREKTE PATLADI
58. dakikada Babel şık hareketlerle rakiplerinden sıyrılıp kaleye şutunu gönderdi, top direkten üst direkten geri döndü.

90. dakikada yerine Negredo’ya bırakan Quaresma, yine maçı izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Üst üste pozisyonlar

61. dakikada Ricardo Quaresma kısa bir resital sergiledi. Portekizli yıldız muhteşem hareketle rakiplerini ekarte etti. 34 yaşındaki yıldızın şutunu kaleci güçlükle kornere çeldi.

62. dakikada ise Porto gole çok yaklaştı. Vincent Aboubakar, sağ kanatta Medel’i geçti. Ceza sahası içinde top Ricardo Pereira’nın önünde kaldı. Ayağının duşuyla çektiği şut auta gitti.

65. dakikada Gökhan Gönül, taç çizgisinde topa elle müdahele edince maçtaki 4. sarı kartı gördü.

80. dakikada Ricardo Pereira, yerini Jesus Corona’ya bıraktı.

85. dakikada Porto’da Marcano’nun kafa vuruşu, Fabri’nin kontrolünde auta gitti.

87. dakikada golün sahibi Talisca, yerini Oğuzhan Özyakup’a bıraktı.

90. dakikada Ricardo Quaresma, yerini Alvaro Negredo’ya bıraktı.

Maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş 1-1’lik sonuçla Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmayı garantiledi. Kartal, son hafta öncesinde gruptan lider olarak çıkarken, bu Türk Futbol Tarihi’nde bir ilk oldu.

BEŞİKTAŞ-PORTO
STAT: Vodafone Park
HAKEM: Mateu Lahoz
BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosiç, (Medel DK45.), Adriano, Quaresma, (Negredo DK.90), Atiba, Tolgay, Talisca, (Oğuzhan DK.87) Babel, Cenk
PORTO: Jose Sa; Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Alex Telles, Danilo, Herrera, Sergio Oliveira, Ricardo Pereira, Brahimi, Aboubakar
SARI KARTLAR: DK.9 Sergio Oliveira, DK.22 Maxi Pereira (Porto), DK. 43 Talisca, DK.65 Gökhan Gönül (Beşiktaş)
GOLLER: DK.29 Felipe (Porto), DK.41 Talisca (Beşiktaş)




FOTOMAÇ, FANATİK, BEŞİKTAŞ JK