TURİZM: Türkiye’den üç şehir daha dahil!

UNESCO’nun kültürel çeşitlilik ideallerini destekleyen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına, Türkiye’den üç şehir daha dahil oldu. Yaratıcılığı ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilir kalkınmanın stratejik bir faktörü olarak belirlemiş şehirler içinde ve arasında uluslararası işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’den İstanbul, Hatay ve Kütahya yer aldı.

Yaratıcı Şehirler Ağında yer alan ilk Türk şehri olan Gaziantep’ten (gastronomi) sonra 2017 yılında yapılan başvuru ve değerlendirmeleri müteakip Hatay “Gastronomi” İstanbul “Tasarım”, Kütahya “Zanaat ve Halk Sanatları” alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dâhil oldu.

UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, 44 ülkeden 64 şehrin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağının yeni üyeleri olarak belirlendiğini duyurdu. Her devletten en fazla 3 şehrin seçildiği Ağda bu yıl daha önceden hiç temsili olmayan devletlerden 19 şehir dâhil edildi. Böylelikle çeşitliliğinin ve coğrafi temsilin geliştirildiği Ağda Türkiye’yi temsil eden şehir sayısı dörde ulaştı.

TURİZM NEWS