SAĞLIK: İş stresi evinize girmesin!

İş dünyası bir çok mücadelenin bulunduğu bir yer. Stressiz bir gün geçirmek neredeyse imkansız. Karşılaşılan pek çok durum sizi strese soksa da, iş stresini evinize taşımayın. İş dünyasının stresi sadece sizi etkilemiyor. Sevdikleriniz de tehlike altında. Meselenin şöyle bir boyutu var. Patronunuz gün boyunca sinirinizi tepenize çıkarıyor ve siz de bu stresi eve taşıyıp eşinizin omuzlarına yüklüyorsunuz. O da ertesi günü sizden devraldığı stresi kendi stresi ile harmanlayıp iş gününü cehenneme çeviriyor. Hatta aynı stresi iş arkadaşlarına da yüklüyor.

Bu kısır döngüden kurtulmak, iş stresini işte bırakıp evinizde huzur dolu oturmak istiyorsanız, University of Central Florida araştırmacılarının mükemmel bir önerisi var: İş günlerinde antrenman yapın ve stresten arının.

Tam zamanlı işte çalışan 100 katılımcının uyku ve aktivite alışkanlıklarının mercek altına alındığı çalışmada, günde 11.000 adım atıp aynı zamanda 7-9 saat uyuyanların iş stresini eve daha az taşıdıkları sonucuna varılmış. Aynı zamanda, ortalama değerlere bakılarak günde fazladan 587 kalori yakan kişilerin ev ahalisinin sinirleriyle daha az oynadıkları sonucu da çıkmış.

Bu çalışma, hem düzgün uyku alışkanlıklarına sahip olmanın hem de egzersizin yaşam kalitemiz üzerindeki etkilerini açıkça ortaya koyuyor.

Sadece kendinize değil, sevdiklerinize de bir iyilik yapın ve düzenli egzersize başlayın.

MEN’S HEALTH TÜRKİYE