TEKNOLOJİ: Xbox One X satışları PlayStation 4 Pro’yu solladı

Oyunlarda kullanılabilecek donanımsal olarak en güçlü oyun konsolu gösterilen Xbox One X, geçtiğimiz hafta satışa sunulmuştu. Microsoft’un piyasaya sürdüğü konsol, açılış haftasında PlayStation 4 Pro’ya göre daha çok sattı.

Oyunculara HDR ve 4K oyun desteği sunan Xbox One X’in satışları, İngiltere’de açılış haftasından 80 bini geçti. PlayStation 4 Pro ilk hafta 50 bin satmıştı, 80 bine ise bir aylık sürede ulaşmayı başarmıştı. Xbox One X’in, yüksek satış değerlerine ulaşmasının nedeni olarak, donanım özellikleri gösteriliyor.

Konsol, 8 adet Jaguar temelli özelleştirilmiş çekirdek barındıran bir işlemci kullanılıyor. 2.7GHz saat hızında çalışan çekirdekler en iyi performans ve en verimli enerji için optimize edilmiş. PlayStation 4 Pro konsolunda kullanılan işlemci ise 2.1GHz saat hızında çalışıyor. Grafik tarafında ise 40 adet özelleştirilmiş işlem birimi yer alıyor ve 1172MHz saat hızında çalışıyor. PlayStation 4 Pro konsolunun hızı ise 911MHz’di. Bu sisteme, 12GB GDDR5 bellek eşlik ediyor ve 384-bit veri yolunda bant genişliği 326GB/s seviyesinde gerçekleşiyor. Bunun 9GB’lık kısmı ise oyunlar için kullanılacak. 9GB kapasitenin tamamı oyunlara ayrılmıyor. Küçük bir kısmı oyunların daha hızlı yüklenmesi için ön bellek olarak kullanılıyor.

GamesIndustry’den Chris Dring’in satışlar ile ilgili yaptığı açıklamada, yarısının Project Scorpio sürümü olduğunu belirtti.

HÜRRİYET