EMLAK: Evinizi gençleştirin!

Geçen zaman evinizi de yaşlandırıyor. İyi bir bakımla evleriniz ilk günkü gibi yeni görünüme sahip olabilir. Söz konusu güzellik olduğunda unutmayın ki yaş yalnızca bir rakamdır; iyi bir bakım ve sağlıklı bir yaşam tarzı ile her yaşta güzel veya yakışıklı kalabilmek mümkün. Bunu çoğumuz biliyoruz zaten. Peki eviniz için de aynı şeyin geçerli olduğunu biliyor musunuz? Eğer eski bir evde yaşıyorsanız, işte hem iç yaşam alanlarının dekorasyonunda hem de dışarıdan bakıldığında mimari açıdan evinizi en az 10 yaş gençleştirecek (ve tabii ki değerini de arttıracak) birbirinden şık formüller!

Dış kapıya odaklanın

Evinizi dışarıya açan dış kapınız dışarıdan görünüm konusunda en önemli unsur sayılabilir. Yani evinize biraz makyaj yapmak ve daha canlı görünmesini sağlamak istiyorsanız dış kapıya odaklanmalısınız! Dış kapınız eskidiyse yeni ve modern modellerle değiştirin ya da boyayın! Bu sıralar rengarenk giriş kapıları da oldukça moda.

Dış cephe boyası

İnsanlar yaş aldıkça olgunlaşır ve bilgeleşir ve bu da yüzlerine yansır. Binalar için maalesef bu geçerli değil. Yapıların dış cepheleri maalesef yaş aldıkça solar, dökülmeye başlar ve çirkinleşir. Evinizin dışarıdan mükemmel görünmesini istiyorsanız eskiyen dış cephe boyasını yenilemenizi tavsiye ediyoruz.

Bahçe ve verandayı bakımsız bırakmayın

Eğer önünde küçük de olsa bahçesi olan bir müstakil evden bahsediyorsak bahçe bakımının ne kadar çok şey değiştirebileceğine inanamazsınız. Çimlerin biçilmesi ve düzenli bir peyzaj evinizin dışarıdan görünümünü tamamen değiştirebilir. Üstelik bakımlı bir bahçe size de kendinizi çok daha iyi hissettiren bir pozitif enerji yayacaktır ve yaşam kalitenizi yükseltecektir.

Fazlalıklardan kurtulun

Gelelim içeride yapabileceklerinize! Öncelikle evinizi gençleştirmek için ilk yapmanız gereken onu yüklerinden kurtarmak. Bu özellikle eşyalarını atmayı sevmeyenler için oldukça zorlu bir iş olacak biliyoruz ama evinizde son bir sene içinde bir kez bile kullanmadığınız ne var ne yoksa kurtulmanızı tavsiye ediyoruz. Bunun yaşam alanlarınızda inanılmaz bir hafiflik yaratacağına emin olabilirsiniz. Ayrıca kurtulacağınız bu eşyaları çöpe atmak zorunda değilsiniz elbette; tüm bunlar ihtiyacı olan başka insanlar için faydalı olabilir!

Tamirat işlerini ertelemeyin

Herkesin evinde mutlaka yapmayı ertelediği ufak tefek tamirat ve bakım işleri mutlaka bulunur. Düzgün çalışmayan ve zaman zaman yanıp sönen o lambayı değiştirmek, damlatan musluğun contasını yenilemek, yerine tam oturmayan klozet kapağını değiştirmek, perdedeki ufak yırtığı dikmek, parkedeki çizikleri parke kalemiyle tamir etmek, tam kapanmayan kapının kolundaki vidaları sıkmak vs…

İşte tüm bunları listeleyin ve bir hafta sonunuzu tüm bu işleri eksiksiz tamamlamaya ayırın. Boşuna dememişler şeytan ayrıntıda gizlidir diye; tüm bu ufak tefek aksaklıklar evinizin yaşlanmasının semptomları ve bunları ortadan kaldırdığınızda tüm eve bir gençlik enerjisi dolacaktır!

Canlı renkler hayat kurtarır!

Canlı renkler derken illa ki sıcak ve hareketli renk tonlarından bahsetmiyoruz, yenilenmiş boyaların canlılığından bahsediyoruz. Bir evi gençleştirmenin en doğrudan yolu boyadan geçiyor. Duvarlardan başlayarak evde boyanabilecek her şeyi boyarsanız eğer, tamamen yenilenmiş bir eve sahip olacağınız kesin! Mutfak dolaplarından giysi dolaplarına, ahşap masalardan banyo fayanslarına kadar farklı boya çeşitleri ile artık evinizdeki her şeyi boyamanız mümkün! Ayrıca boyama işlemi sadece eviniz için değil sizin için de iyileştirici bir terapi görevi görebilir.

Tekstil ürünleri

İçinde yaşadığımız evde bizim pek dikkatimizi çekmese de aslında bir dekorasyonun ne kadar eskidiğini ele veren en önemli şeylerin başında tekstil ürünleri geliyor. Kırlentler, perdeler, koltuk örtüleri, masa örtüleri, havlular… Tüm bunlar renklerindeki solgunluktan, desenlerindeki demodelikten ve dokularındaki yıpranmışlıklarından evinizi ağırlaştırır. Eski tekstil ürünlerinizi yavaş yavaş yenileriyle değiştirmek yaşam alanlarınızı da yavaş yavaş gençleştirecektir.

MİLLİYET EMLAK