DÜNYA: Yüzlerce kişi hayatını kaybetti!

Irak-İran sınırında 7.3 büyüklüğünde gerçekleşen deprem sonucu en az 335 kişi hayatını kaybetti. Irak-İran sınırında, merkez üssü Süleymaniye ve Halepçe şehirleri yakınında bir bölgede 7,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İran ve Irak’ta en az 335 kişi yaşamını yitirdi, 4 bine yakın kişi de yaralandı.
Özellikle İran’ın Kirmanşah eyaletinde bulunan Kasr-ı Şirin kentindeki binalarda büyük hasar olduğu belirtiliyor.
Kirmanşah’taki bir diğer yerleşim yeri Serpol Zehap da depremde büyük hasar gören yerlerden.
Fars Haber Ajansı, Serpol Zehap’ın tek hastanesinin depremde yıkıldığını, kentin tamamında elektriklerin kesildiğini aktardı.

Kirmanşah ve çevresinde yıkılan binaların altında mahsur kalanları kurtarmak üzere bölgeye arama-kurtarma ekipleri sevk edildi.
İran’da 70 bin kişinin barınma ihtiyacı olduğu bildiriliyor.

Irak’ta 4 ölü
Iraklı yetkililer ise ilk belirlemelere göre depremde ülkede en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Süleymaniye çevresindeki köylerde büyük hasar olduğu da ifade edildi.

İran'ın Kirmanşah Eyaleti'nde bulunan Serpol Zehap'ta binalar büyük hasar gördü. Bölgede yaşayanlar geceyi evlerinin dışında geçirdi.
İran’ın Kirmanşah Eyaleti’nde bulunan Serpol Zehap’ta binalar büyük hasar gördü. Bölgede yaşayanlar geceyi evlerinin dışında geçirdi.

Türkiyede yardım gönderdi
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye’nin, afet bölgesine 44 personel, 10 araç ve 5 bin çadır gönderdiğini açıkladı.
Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada da, Erbil’deki ekibin deprem bölgesine sevk edildiği, öncü bir araç ve müdahale ekibinin de karayoluyla Türkiye’den yola çıktığı belirtildi.

Adana, Muş ve Elazığ’daki Bölge Afet Yönetim Merkezlerinden 3 bin çadır, 10 bin battaniye, 3 bin ısıtıcı, 10 bin yatak ve 1 mobil mutfağın sevkiyata hazırlandığı açıklandı.

Depremde yaralananlar Süleymaniye Hastanesi'ne sevk edildi.
Depremde yaralananlar Süleymaniye Hastanesi’ne sevk edildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu sonrası kapatılan hava sahasının, gelecek yardım talebi doğrultusunda açılması da gündemde.

BBC TÜRKÇE