DÜNYA: Türkiye hakkında sert yazı!

Alon Ben-Meir, “Türkiye’yi NATO’dan çıkarmanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı. New York Üniversitesi profesörü ve aynı zamanda Ortadoğu uzmanı Alon Ben-Meir Türkiye’nin NATO üyeliğiyle ilgili tartışma yaratan sert bir yazı kaleme aldı.

Ankara’nın NATO’nun kurucu temel prensiplerini ihlal ettiğini ileri süren Alon Ben Meir Türkiye’nin NATO’dan çıkartılması gerektiğini belirtti.

“Basın özgürlü ihlali Türkiye’de devasa bir boyuta ulaştı.” diyen Alon Ben-Meir, “Daha da üzücü olan, kendilerini basın özgürlüğünün en büyük savunucusu olarak gören ABD ve AB’nin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu konuda tek başına bırakmış olması.” dedi.

Türkiye’nin NATO’nun insan hakları konusundaki temel ilkelerini ihlal ettiğini belirten Alon Ben-Meir, “Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan hiç azar işitmeden bu ilkelerle alay ediyor.“ifadesini kullandı.

Stratejik Kalkınma Merkezi adlı düşünce kuruluşunda görevli (Center for Strategic Development) Alon Ben-Meir tartışmalı yazısında şunları belirtti:

“Türkiye’yi NATO’dan çıkartmanın zamanı geldi. Bunun ne kadar zor ve karmaşık olduğunu ve sonuçlarının ne olacağını bile düşünmeden…Türkiye batı değerlerini terk ederek bir İslam devleti olma yolunda ilerliyor. Otoriter bir rejimle yönetilen Türkiye’nin batı demokrasisi içinde yeri yoktur.”

EURONEWS