SPOR: Güneş gibi aydınlatıyor!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, adı gibi sahaları aydınlatıyor. Şenol Güneş, siyahbeyazlı takımın başına geldiği günden bu yana yaptıklarıyla, sadece camianın değil, tüm spor kamuoyunun takdirini almaya devam ediyor. Kara Kartal’ı iki sene üst üste şampiyon yapan, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde namağlup şekilde yoluna devam eden Güneş’in talebeleri de her geçen gün performanslarını katlayarak artırmaya devam ediyorlar.

DOKUNMASI YETİYOR
Öyle ki; büyük eleştiri toplayan yeni transferleri takıma adapte etmekle kalmayan Şenol Güneş, ‘Artık gitmesi lazım’ denilen oyuncuların performanslarını da kısa sürede üst seviyeye çıkarttı. Elinde sanki sihirli bir değnek olan tecrübeli teknik adam, kelimenin tam anlamıyla ‘dokunduğu oyuncudan yıldız çıkartıyor’ söylemini gerçekleştiriyor. İşte Şenol Güneş’le birlikte çıkışa çeken isimler:

FABRİCİO: Beşiktaş’a gelirken ‘sakatlığı’ nedeniyle aylarca oynamamıştı. İspanya Milli Takımı için bile adı geçiyor, ayrıca La Liga’dan da taliplileri var.

OĞUZHAN: Geldiği dönemde kimse adını bile bilmiyordu. Şenol Güneş’in verdiği şansı iyi kullandı, şimdi üst düzey takımlar onu yakından takip ediyor.

PEPE: PSG almadığı için tercihini Beşiktaş’tan yana kullandı. Ama hala Real Madrid’liler “Neden gitti”, PSG’liler ise “Neden almadık onu” diye bin pişman.

QUARESMA: “Bitti artık, yaşlandı. Bu yaştan sonra bir şey olmaz” dendi. Her hafta yıldızı parlıyor. Bugün bile satılsa 5-6 milyon euro eder.

CENK TOSUN: Adı sadece Türkiye’de biliniyordu. Şimdi Avrupa onu konuşuyor; İngiliz, İspanyol ve Alman ekipleri ısrarla milli yıldızın peşinden koşuyor.

ATİBA: “Tamam artık, miyadını doldurdu, yerine oyuncu almak gerek” denildi. Denildikçe büyümeye başladı, istikrar abidesi oldu. Hala da talipleri var.

TALİSCA: Benfica ‘adam olsun’ diye gönderdi. Hem Türkiye’ye, hem Beşiktaş’a aşık oldu. Şimdi ise Portekiz ekibi ‘geri dönsün’ diye bekliyor.

BABEL: Sezon başında Deportivo’ya gitti. Devre arasında kendisine verilen para yüzünden eleştiri odağı oldu. Ama Hollanda Milli Takımı’na kadar yükseldi.

TOSİC: En çok eleştirilen isimlerden biriydi. Yapılan tüm stoper transferlerine rağmen yeri garanti olan isim olmayı başardı. Güneş ondan vazgeçmiyor.

CANER: Inter’de tek bir maç bile oynamadan geldi. Yetmedi aşil tendonu koptu, ameliyat oldu. Bir daha eskisi gibi olmaz bile denildi, ama formasını kaptı.

ADRİANO: Barcelona, sürekli sakatlandığı için onu bıraktı. Camiada “Acele etmeyelim” fikri ağır basıyordu. Ama Güneş ona güvendi, şimdi takımın bankosu.

TOLGAY: 500 bin euro’ya geldi. Sezon başında adı gönderilecek listesinde geçti. Şimdi ise oynadığı her maçta kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

FOTOMAÇ