SPOR: Beşiktaş Sompo Japan:88 – Darüşşafaka Basketbol:84

Beşiktaş Sompo Japan, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 5. haftasında Darüşşafaka Basketbol ile karşılaştı. Potanın Kartalları maça; Kenan Sipahi, DJ Strawberry, Jon Diebler Kyle Weems ve Semih Erden ilk beşiyle çıktı.

Maçın 1. çeyreğinde Beşiktaş Sompo Japan:20 Darüşşafaka Basketbol:20 iken, ilk yarı Beşiktaş Sompo Japan:42 Darüşşafaka Basketbol:39 şeklinde sonuçlandı.

3. çeyrekte puan durumu Beşiktaş Sompo Japan:60 Darüşşafaka Basketbol:53 olurken, normal sürenin sonunda Beşiktaş Sompo Japan:77 – Darüşşafaka: 77 oldu. Uzatmaların oynandığı çekişmeli geçen maçta Beşiktaş Sompo Japan, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Darüşşafaka’yı 88-84 mağlup etti.

Ufuk Sarıca: ‘Kazanmamız Gereken Bir Maçtı, Kazandık’
“Zevkli bir karşılaşma oldu bence. Bizim için çok değerli bir galibiyet oldu. Darüşşafaka Basketbol liginin önemli takımlarından, önemli oyuncuları var. Ciddi bir takım. Biz kendi durumumuza baktığımız zaman hala tam takım değiliz. Bu kadar eksikle oynarken bu maçları kazanabilmek bize ilerisi içn daha da ümit veriyor. Belki uzatmaya kalmadan maçı rahatça kazanabilirdik. Bir iki top kaybımız var. Ancak sonuçta sonuna kadar sahada mücadele eden, kazanmaya inancı olan bir takım vardı. Bugün Sertaç’tan muazzam katkı aldık. Zaten oyunun başında Semih içeriyi kullanarak başlamıştık. Stratejimiz bunun üzerineydi. Maçtan sonra görüyoruz ki doğruyu yapmışız. İlk yarıdaki sertlik düzenini sürdürseydik; önde gitmemize rağmen çok memnun değilim. Ama sonuç itibariyle kazanmamız gereken bir maçı kazanma becerisi gösteren oyuncularımı kutluyorum.”

Sertaç Şanlı: ‘Önemli Bir Maçtı’
“Darüşşafaka ligin önemli takımlarından iyi oyun sergiliyorlar. Kazanarak geldiler buraya. Bizim için çok önemli bir maçtı. Eksikliklerimiz vardı ama takım içinde bu eksiklikleri takım olarak herkes birbirine yardım ederek kapıyoruz. Bunu yaptıkça galibiyetler geliyor, daha çok moralleniyoruz. Oyunumuzu daha da geliştirerek kazanmaya devam edeceğiz.”









BEŞİKTAŞ JK