AKTÜEL: İşte yanlızlığın faydaları

Pek çok araştırma ilişki içinde olmanın sağlıklı yönlerini ortaya koyuyor ve daha dengeli ve sağlıklı bir yaşam tarzı için duygusal ilişki kurmayı öneriyor. Ancak bir partneriniz yoksa üzülmeyin çünkü bazı araştırmalarsa bunun tam tersini ortaya koyuyor ve tek başına olmanın sağlığımıza kattığı pozitif etkileri sunuyor. İşte yalnızlığın 9 faydası…

1. Yalnız insanlar finansal olarak daha az stres sahibi olurlar

Araştırmalar yalnız insanların finansal olarak daha akılcı kararlar aldığını ortaya koyuyor. Bu da demek oluyor ki yalnız olmak sizi hem sosyal hem de finansal olarak daha özgür kılıyor. Araştırmalar sonucunda yalnız bireylerin kredi kartı borçlarına sahip olma oranlarının oldukça düşük olduğu tespit edilmiş. Evli ve çocuklu çiftlerin yüzde 27’sinin ise kredi kartı borcuna sahip oldukları belirlenmiş. Finansal olarak huzurlu olmak ise başta kalp ve tansiyon hastalıkları gibi birçok ciddi sorunu önlüyor.

2. Daha iyi uyurlar

Uykuda yorgan ve yer kavgası yapmadan uyumak kadar konforlu bir şey olabilir mi? Uzmanlar bunun sadece çok konforlu değil aynı zamanda sağlık yönünden çok faydalı olduğunu söylüyor. Araştırmalara göre yalnız insanların mutlu çiftlere göre daha iyi uyudukları tespit edilmiş.

3. Egzersiz yapmak için daha istekli olurlar

Sosyal medya hesapları yanak yanağa fotoğraflarını paylaşan itici çiftlerle dolu olabilir ancak yalnız kişiler fitness fotoğraflarını paylaşarak ilham verici olabilirler. Çünkü araştırmalar yalnız kişilerin evli insanlara göre çok daha aktif olduğunu ve spor salonlarında vakit geçirdiğini ortaya koydu.

4. Kendi plan programını özgürce yaparlar

Eğer bir ilişkiniz varsa kendi programınızı yaparken partnerinizinkini de hep plana dahil etmeniz gerekir. Ancak araştırmalar, bu anlamda kısıtlaması olmayan yalnız insanların çok daha dolu bir programa sahip oldukları ve yaratıcılık, üretkenlik ve mutluluk getiren planlamalar yaptıklarını ortaya koydu.

5. Kendi sorunlarını kendi başına çözme konusunda daha başarılıdırlar

Yalnız olmak güçlükler karşısında daha dirençli durmanızı sağlar. Çünkü araştırmaların ortaya koyduğuna göre yalnız insanlar kendi problemlerini çok daha rahatlıkla çözebilme yeteneğine sahip. Yalnız insanlar yeni bir problemle karşılaştığında kimseye dayanmadan sorunu etraflıca ele almasını biliyorlar.

6. Lüzumsuz işleri yaparken daha az vakit kaybederler

Araştırmalar gösteriyor ki yalnız insanlar ilişkisi olanlara göre gereksiz ev işleriyle çok daha az uğraşıyor! Daha az ev işleriyle uğraşmak ise daha fazla sosyalleşmenin önünü açıyor ve stres seviyesini azaltmada etkili oluyor.

7. Daha kolay mutlu olurlar

Birkaç araştırmanın bulgularına göre özellikle kadınlar evlendikten sonra kendilerini mutlu olarak tanımlamıyorken yalnız oldukları ve yalnız yaşadıklarında kendilerini daha mutlu olarak tanımlıyorlar. Erkekler ise evlendiklerinde kendilerini mutlu olarak tanımlıyor ancak araştırmalar yalnız olduklarında mutlu olma konusunda daha başarılı olduklarını gösteriyor.

8. Daha geniş bir destek sistemine sahip olurlar

İlişkisi olan kişilerin kendilerini destekleyen ve kucaklayan partnerleri olabilir. Ancak yalnız kişilerin arkadaş ve aile ilişkilerinin daha güçlü olduğunu gösteren araştırmalar yapıldı. Yalnız kişilerin tek bir insandan destek ve sevgi bulmak yerine daha geniş bir ilişki ağı aracılığıyla ihtiyaçları olan desteği buldukları ortaya kondu.

BUNDLE