EĞİTİM: Dayakcı öğretmen gözaltında

Derste tahtaya kalkan bir ilkokul öğrencisi, öğretmeni tarafından söylenen harfi yazamadığı için dayak yedi. “D” harfini yazamadı diye öğrencisini darp eden öğretmen gözaltına alındı.

Adana’da öğrencisini sınıfta darbettiği öne sürülen ilkokul öğretmeni gözaltına alındı. Öğretmeni tarafından darp edilen öğrenci, “Öğretmen beni tahtaya kaldırdı yazıyı yaz dedi yazamayınca beni dövdü, canım yandı” demişti

Adana’da merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa İlkokulu’nda birinci sınıf öğretmeni H.A’nın, tahtada çalıştırma yaptırırken “d” harfini yazmakta zorlanan 7 yaşındaki öğrenciye bağırdığı, ittiği ve öğrencinin ensesine tokat attığına dair çekilen görüntülerin bazı basın organlarında yer alması üzerine savcılıkça soruşturma başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce açığa alınan şüpheli öğretmen H.A, “çocuğa karşı kasten yaralama” suçundan polis ekiplerince gözaltına alındı. Öğretmenin emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

D HARFİNİ YAZAMAYINCA ÖĞRENCİYİ DARP ETTİ

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Onur Mahalesi’ndeki Şakirpaşa İlkokulu 1. sınıf öğretmeni Hacı A. tahtaya kaldırdığı öğrencisi Salih G.’ye ‘D’ harfinin nasıl yazıldığını gösterip daha sonrada öğrenciden yazmasını istedi.

Ancak öğrenci yazamayınca öğretmen öğrencinin elinden tutup birlikte yazdı. Daha sonra tekrar harfi yazmasını istedi buna rağmen öğrenci yazamayınca öğretmen sinirlenerek çocuğun ensesine iki tokat atıp ona bağırıp çağırmaya başladı.

Yaklaşık 2 dakika boyunca öğrencisine ‘D’ harfini yazdırmaya çalışan öğretmen, buna rağmen harfi yazamayan erkek öğrenciyi, kazağından tutup, savurarak sırasına gönderdi.

SINIFTAKİ VELİ O ANLARI GÖRÜNTÜLEDİ

Bunlar yaşanırken, o sırada çocuğu okula alışamadığı için öğretmen tarafından sınıfa alınan bir veli ise cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.ÇOCUK AİLESİNE SÖYLEMEDİ AİLE TELEVİZYONLARDAN ÖĞRENDİ

Dayak yiyen çocuk dersleri bitince evine gitti. Ancak okulda yaşadıklarını ne babası Mehmet G.’ye (36) ne de annesi Hamdiye G.’ye anlattı. Ancak bir süre sonra cep telefonu ile görüntüyü çeken veli görüntüleri sosyal medyadan paylaşınca öğretmenin hareketi ünlü kişilerin de aralarında bulunduğu çoğu kişiden tepki çekti. Bu tepkiler üzerine Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görüntüleri inceleyip idari soruşturma başlatarak öğretmeni görevden uzaklaştırdı.

BİRGÜN