BEŞİKTAŞ: “Belediyede taşeron işçi kalmayacak”

Beşiktaş Belediyesi Türkiye’nin kanayan yarası taşerona merhem oldu. Beşiktaş Belediyesi törenle 259 işçiyi daha sendikalı yaptı. Daha önce işçilerin dövülmesi medyada haber  ve tepki çekmişti.Beşiktaş Belediyesi, taşeron şirket kapsamında çalışan 300’e yakın işçiyi sözleşmeyle sendikalı yaptı. Mustafa Kemal Merkezi (MKM)’de gerçekleşen toplu sözleşme töreninde konuşan Başkan Hazinedar belediye çalışanlarına şu sözü verdi:’’ Belediyede taşeron işçi kalmayacak, herkes sendikalı olacak’’

HAZİNEDAR: “SENDİKA HAKKINIZ ALACAKSINIZ”

Beşiktaş Belediyesi bugün anlamlı bir törene ev sahipliği yaptı.  2015 yılında belediyenin çeşitli kademelerinde çalışan 240 işçiyi sözleşmeyle sendikalı yaparak, taşerona son veren Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, bugün de MKM’de gerçekleştirilen törende, Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan 259 taşeron işçiyi daha sözleşmeyle sendikalı yaptı. MKM Atilla İlhan sahnesinde gerçekleştirilen törene DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Başkanı Remzi Aydın başta olmak üzere çok sayıda işçi temsilcisi de katıldı. Beşiktaş Belediyesi’ne gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkür eden Disk Genel Başkan’ı Kani Beko; ‘’ Türkiye’de emeğin her geçen gün sömürüldüğü bugünlerde Beşiktaş Belediyesi’ni emekçinin yanında durduğu için teşekkür ediyorum’’ dedi.

“TAŞERONU BİTİRECEĞİZ, SENDİKASIZ İŞÇİ KALMAYACAK!”

Toplu sözleşme töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar,’’2014 Nisan ayından bu yana verdiğimiz sözleri tek tek tutuyoruz. her zaman işçinin yanındayız. Taşeron Türkiye’nin kanayan yarasıdır, Beşiktaş Belediyesi olarak taşerona kalıcı çözüm bularak belediyemizde sendikasız çalışan bırakmayacağız’’ dedi.
Konuşmaların ardından toplu sözleşme töreni yapıldı. Basının yoğun ilgi gösterdiği törenin sonunda, Başkan Hazinedar ile işçiler hatıra fotoğrafı çektirdi.