ALIŞVERİŞ: Maskara kullanırken yapılan 7 hata!

Kirpikleriniz bir türlü istediğiniz gibi olmuyorsa belki gözden kaçırdığınız bir şeyler vardır. Takma kirpik etkisi, mükemmel dolgunluk, neredeyse kaşlara değecek kadar uzun kirpikler. vs gibi cümleler reklamlara ait olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama maskaranızdan istediğiniz sonucu almak için takip etmeniz gereken ve aslında birçoğumuzun atladığı birkaç kural var. Tüm bunlar sayesinde kirpikleriniz takma kirpikli gibi olmaz ama daha uzun görünebilirler ya da olduklarından daha dolgun durabilirler. Ve yapılan bu hataların hepsi de aslında yanlış alışkanlıklar ve düzeltilmesi çok kolay olan noktalar.

Kirpiğinizi kıvırmayı alışkanlık edinmek, maskara fırçasını daha verimli kullanmak, maskaranın yapısına dikkat etmek gibi detaylara dikkat ettiğinizde ve hatanın nerede olduğunu bulduğunuzda kirpikleriniz tam da istediğiniz gibi görünecektir. En sık yapılan maskara sürme hatalarından birinin sizde olup olmadığına bakmak için haberin devamı size rehber olacak.

Minik bir ipucu; eğer iki farklı maskara kullanırsanız kirpiklerinizin daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için maskara altına sürülen kirpik bazlarından da kullanabilirsiniz ya da iki farklı özellikte maskarayı -biri hacim veren biri kıvrım veren gibi- üst üste sürebilirsiniz. Bir tek maskara kullanmaya göre sonucun ne farklı olduğunu göreceksiniz.

1. Göz şekline göre hareket etmemek

Gözlerinizin şekli kirpiklerinize şekil verirken önemli bir detay. Gözlerinizin birbirine uzak olduğunu düşünüyorsanız gözlerin bitiş yerine kanat havası vermek gözlerinizin daha da uzak görünmesine neden olur. Bunun için gözlerinizi daha uzak göstermek için kirpiklerin bitiş yerine (kulağa yakın olan taraflarına) daha fazla hacim verebilir hatta tekli takma kirpikler kullanabilirsiniz Gözlerinizi yakın göstermek içinse maskarayı göz pınarlarına yakın olacak şekilde uygulamalısınız. Gözlerinizi olduğundan daha iri göstermek içinse kirpiklerinizi mutlaka kıvırın ve iki kat maskara sürün ve olabildiğince kirpiklerin orta kısmına yoğunlaşın.

2. Kirpikleri kıvırmamak

Kirpik kıvırıcılar gözünüze biraz korkunç gelebilir ama verdiği sonuç inanılmaz fark ediyor. Maskara sürmeden önce kıvırıcıyla kirpiklerinizi kıvırın ve dördü kadar sayıp bırakın. Birazcık dikkat ederseniz kirpik diplerinizi kıstırma ihtimaliniz çok düşük olur.

3. Fırçaya çok fazla maskara almak

Maskarayı bolca sürmek kirpiklere yoğun görünüm vermesi elbette gerçek değil. Aksine ağır, topaklanmış ve muhtemelen birbirine yapışmış kirpiklere yoğun görünüm vermesi elbette gerçek değil. Aksine ağır, topaklanmış ve muhtemelen birbirine yapışmış kirpiklerin nedeni maskara fırçasında kalan fazlalık. Bu yüzden fırçayı maskara şişesinden çıkarırken ileri geri hareketler yapmak şişe içerisine hava girmesine neden olur ve maskaranın yapısını bozar. Bunun yerine maskara fırçasını nazikçe çekin ve spiral hareketlerle şişesinden çıkarın.

4. Sürmeye uçlardan başlamak

Maskara sürerken kesinlikle diplerden başlamalısınız. Bu sayede maskaranın ağırlık yapmasını, dağınık ve topaklı olmasını engellersiniz. En doğru sürme biçimi maskarayı kirpik diplerinden başlayıp uçlara doğru sürmek.

5. Sürdükten sonra bulaşmasını önleyememek

Bitmiş bir makyajın profesyonel durması için kirpik diplerine ya da göz kapağına bulaşmaması önemli. Bulaşmaları önlemek içinse maskara fırçasını katlayarak kullanmak, önce alt kirpiklere maskarayı sürmek, fırçayı kirpik diplerine yapıştırmamak ve maskarayı sürdükten sonra 1 dakika kadar olabildiğince karşıya bakmak önemli. Eğer tüm bunlara rağmen bulaştıysa pamuklu çubukla kurumadan silerseniz maskara izlerini yok edebilirsiniz.

6. Maskarayı yenilememek

Süresi geçen makyaj ürünlerini mutlaka değiştirmelisiniz. Özellikle de maskarayı. Üzerinde yazan tarihten sonra maskarayı kullanmak hem kirpik diplerinde enfeksiyona sebep olabilir hem de ilk görünüşte belli olmasa da yapısı değiştiği için kirpiklere kusursuz form vermeyecektir.

7. Maskarayı yanlış temizlemek

Daha hassas olan göz ve çevresi için kullandığımız makyaj temizleyicileri kirpiklere gelişigüzel uygulamak uzun vadede kirpiklerin hassaslaşıp zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir. Bu yüzden makyaj temizleme solüsyonunu sürdüğünüz pamukla gözlerinizi kapatıp yukarıdan aşağıya doğru silin. Olabildiğince nazik davranarak maskara çıkana kadar işlemi devam ettirin ve en son burundan kulağa olacak şekilde başka bir pamukla silin.

ELLE