TURİZM: En çok ziyaretçi onlar çekiyor

Amerika denilince akla gelen ilk yerlerden birisi de şüphesiz ki New York. Big Apple ismiyle de anlan şehir kültür, eğlence ve alışverişi bir arada bulunduran dünyanın en önemli merkezleri arasında yer alıyor. Her yıl dünyanın yüzlerce ülkesinden milyonlarca turist New York’un sokaklarında kendini şehrin akışına bırakıyor.

İşte New York’un en çok ziyaretçi çeken alışveriş merkezleri:

1. Fifth Avenue

Manhattan’ın kuzeyinden güneyine kadar uzanan cadde New York’un en çok ziyaretçi çeken alışveriş merkezleri arasında ön sırada geliyor. 14. Cadde ile 59. Cadde’nin arasında kalan ana alışveriş bölgesinde Apple Store, Bergdorf Goodman, Abercormbie & Fitch, Victoria Secret ve H&M gibi dünyaca ünlü mağazaları gezebilirsiniz.

2. Broadway

Broadway, şehrin kuzeyinden aşağı Manhattan’a kadar uzanan New York’un en uzun caddesi olarak zaten oldukça önemli bir adres. Cadde her ne kadar muazzam tiyatroları ile bilinse de caddenin üzerinde American Apparel ve Urban Outfitters gibi büyük mağazaların yanı sıra irili ufaklı bir çok butik bulunuyor. Soho ve Aşağı Manhattan bölgesinde ise Topshop ve Bloomingdales’i ziyaret edebilirsiniz.

3. Times Square

Hollywood filmlerinden tanıdığımız bu meydan şehrin en çok turist çeken meydanı. Macy’nin dev binası, Gap ve Victoria’s Secret gibi markaların merkezinin yer aldığı meydanda ünlü Empire State binasının gölgesinde alışveriş yaparken aynı zamanda devasa ekranların altında kendinizi kaybedebilirsiniz.

4. Madison Square

Madison Square etrafında yer alan caddelerde gezerken ünlü Flatiron binasının karşısında yer alan Eataly’de İtalyan mutfağının lezzetlerini tadabilirsiniz. Şehrin kalabalığından uzakta Barnes & Noble’da saatlerce kitap okuyabilir ya da tam karşısında yer alan Whole Foods’tan organik beslenmeye yönelik alışveriş yapabilirsiniz.

5. Time Warner Center

Columbus Circle’da yer alan devasa alışveriş merkezi Time Warner Center’da aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Hugo Boss, Swarovski ve J. Crew, Time Warner Center’da yer alan yüzlerce mağazadan sadece üçü.

6. Chinatown

New York’un Chinatown bölgesi özellikle tatil dönemlerinde size sıcak bir karşılama sunuyor. Bütün zamanınızı kanalda geçirmek yerine Grand Street’in turist akan kaldırımlarında otantik Uzak Doğu mağazalarını, kasaplarını ve aktarlarını gezebilirsiniz.

7. Brooklyn Flea Market

Birbirinden ışıltılı mağazaların yer aldığı şehirde aynı zamanda Amerika’nın en büyük bit pazarını da bulabilirsiniz. Birbirinden farklı ikinci el ürünlerin yer aldığı Brooklyn Flea Market’te kıyafetten antika dekorasyon ürünlerine kadar bulamayacağınız şey yok.

8. Newport Center

Alışverişe ayırdığınız bir günün tamamını Newport Center’da geçirebilirsiniz çünkü burası şehirdeki en büyük alışveriş merkezi. Üstelik aynı ürünleri burada, New York şehir merkezinden çok daha ucuza bulabilirsiniz. Çünkü New Jersey’de vergiler New York’a göre çok daha düşük ve New York’tan tren ile oldukça kolay ulaşılabilir.

SÖZCÜ