GÜNDEM: Flaş Türkiye açıklaması!

NATO, Türkiye hakkında flaş açıklama yaptı. Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 füze sistemi anlaşmasının ardından NATO’dan resmi açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Karar Türkiye’nin” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, “NATO üyeleri hangi ekipmanı alacaklarına kendileri karar verir” dedi.

Sputnik’e konuşan Stoltenberg, “Ne türden bir ekipmana edinecekleri her müttefikin kendi kararına bağlıdır. Bu Türkiye’nin ulusal kararıdır. NATO için önemli olan bizim farklı sistemlerimizin birlikte çalışması ve bizim ‘müşterek çalışma’ diye tanımladığımız şeydir. Bu sistemi NATO hava savunma sistemine entegre etmek bir talep gelmedi. Bu yüzden bu konu henüz masada değil” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, “NATO’da entegre hava savunma sistemimiz var. Fakat tabii ki ulusların entegre olmamış bağımsız sistemlere sahip olması mümkün. Ve Türkiye bu sistemi NATO hava savunma sistemine entegre etmek için bir talepte bulunmadı” yorumunu da yaptı.

SÖZCÜ