EMLAK: Mimari tasarımıyla merak uyandıran evler

Her ev, dekorasyonuyla içinde yaşayan kişi ve kişilerin kimliği hakkında önemli ipuçları verir. Bazı binalar ise dış görünüşleriyle bile insanda büyük merak uyandırır. İşte dünyanın dört bir yanında bazen şekilleri bazen de renkleriyle dikkat çeken binalar arasından sizin için seçtiklerimiz…

DANS EDEN BİNA
Çek Cumhuriyeti’nin farklı köşelerindeki enteresan binalar, başta turistler olmak üzere herkesin ilgisini çekiyor. Tıpkı Prag’daki bu ‘Dans Eden Bina’ gibi…

BAMBU EVLERE MERHABA!
Başta romantizm yaşamak isteyen balayı çiftleri olmak üzere pek çok kişinin ziyaret etmekten keyif aldığı Bali Adası, Endonezya’nın en güzel yerlerinden biri. Bambudan yapılmış bu minik evler ise görünümleriyle bile adeta birer neşe kaynağı.

UÇURUMUN KIYISINDA
Ukrayna’daki Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde yer alan bir kale, görenleri hayrete düşürüyor. Biçiminden çok bulunduğu konum sebebiyle dikkat çeken kale Kırlangıç Yuvası olarak adlandırılıyor. Kalenin orijinal adı ise ‘Swallow’s Nest Castle’.

ASİMETRİK DİZAYN
Danimarka’nın ikinci büyük kenti Arhus’un deniz kenarında bulunan bu rezidans, her ne kadar asimetriden hoşlanmayan kişilere hitap etmese de, görenleri iç dizaynı konusunda oldukça meraklandırıyor.

NOSTALJİK BİNAYA ROMANTİK DOKUNUŞ
Barselona’nın ilginç yapılarının sayısı bir hayli fazla… Konu evlere gelince de, taş binanın ortasına özenle yerleştirilmiş bu şemsiyeler görenlerin yüzünde güzel bir gülümsemeye neden oluyor.

RENGARENK DOKUNUŞLAR
Renk bir mekana anlam katan en önemli detaylar arasında yer alıyor. Son dönemdeki değişimiyle adından bolca söz ettiren semtlerden olan Balat, rengarenk görünümüyle çevreye pozitif enerji saçıyor. Bu konuda Balat sakinlerinin hem fikir olması, semti güzelleştirmekle kalmayıp tüm gözleri üzerinde topluyor.

KÜÇÜK VE KULLANIŞLI
Britanya Adaları’ndan biri olan Mersea, sahilde bulunan küçük ama sevimli evleriyle meşhur. Beyaz ve diğer renklerin muhteşem uyumuyla deniz kenarına konumlanmış bu evler, en çok da evde çok vakit geçirmeyi planlamayan tatilcilere hitap ediyor…

SÖZCÜ