DÜNYA: Florida’nın güneyine ulaştı! 3 ölü

Karayipler ve Küba’da can kayıplarına ve büyük hasara neden olan Irma Kasırgası, ABD’nin Florida eyaletinin güneyindeki adalara ulaştı. Hızı saatte yaklaşık 210 kilometreyi bulan kasırganın, birkaç saat içinde Florida’nın batı sahillerine düşmesi bekleniyor.
Kategori 4 kasırga, Miami bölgesinde etkisini hissettirmeye başladı. Bölgede 1 milyondan fazla ev elektriksiz kaldı.
Florida Valisi Rick Scott, tahliye emri verilen yaklaşık 6 buçuk milyon kişiye “evlerinizi hemen terk edin” uyarısı yapmıştı. Bu sayı, eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 30’una denk geliyor.
Irma, tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası.
Özellikle Karayipler’de büyük yıkıma neden olan kasırgada, en az 27 kişi hayatını kaybetti.

İşte o an geldi: Irma kasırgası Florida’ya ulaştı! 3 ölü

Karayipler’de büyük tahribata yol açan kasırga Florida’da etkisini göstermeye başladı. Dördüncü kategoriye alınan kasırganın beşinci kategoriye yükseltildiği bildirildi.

VALİ, “BU FIRTINA DALGASI ÖLÜMCÜL” DEDİ VE FLORİDA’NIN HARDEE COUNTY BÖLGESİNDE ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ.

Hardee County bölgesinde iki kişinin öldüğü haberinin ardından bir ölüm haberi de Monroe County’den geldi. Elektriksiz kalmamak için jeneratör almaya giden bir adam, dönüş yolunda sert rüzgarlar nedeniyle aracının kontrolünü kaybederek kaza yaptı ve hayatını kaybetti.Irma Kasırgası ABD’nin Florida eyaletinde bulunan adalar grubu Florida Keys’e ulaştı. Florida eyaletinde 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi.
Irma Kasırgası ABD’nin Florida eyaletinde bulunan adalar grubu Florida Keys’e ulaştı. Florida eyaletinde 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

Ulusal Kasırga Merkezi kasırganın kuzey ucunun pazar sabahından itibaren ABD’nin Florida eyaletinde bulunan adalar grubu Florida Keys’e ulaştığını bildirdi. Çok büyük bir çapa sahip olan kasırganın Florida eyaletinde büyük tahribat yaratmasından endişe ediliyor.

Florida’da yaşayan 5.6 milyon kişiye yaşadıkları bölgeyi acilen tahliye etmeleri talimatı verildi.
Bunun Amerika Birleşik Devleri tarihindeki en büyük tahliyerden biri olduğu ifade ediliyor.
Öte yandan Florida’ya elektrik hizmeti veren şirket, Irma Kasırgası’nın yola açacağı tahribat nedeniyle 3.4 milyon müşterilerinin elektrikten mahrum kalabileceği yönünde açıklama yaptı.

Eyalatten tahliye işlemi sürerken otoyollarda trafik yoğunluğu oluştu. Yoğun trafik ve yaşanan akaryakıt sıkıntısı nedeniyle vatandaşların bölgeyi terk etmelerinin planlandığından daha uzun süreceği kaydedildi.
Florida Valisi Rick Scott, tahliye kararı verilenlerin derhal evlerinden ayrılması gerektiğini belirterek, “Bu, eyaletin daha önce hiç görmediği derecede yıkıcı bir fırtına.” ifadelerini kullandı.

BBC TÜRKÇE, SÖZCÜ