EĞİTİM: Bu kıyafetle okula almadılar

İngiltere’deki bir okulda kız öğrencileri giydikleri kıyafet yüzünden okula almadılar. İngiltere’de yeni bir tartışma patlak verdi. Eğitim yılının başladığı gün Cheshire’daki Winsford Academy’ye giden iki kız öğrenci eve gönderildi. Sebep olarak kız öğrencilerin eteklerinin altına tayt giymemesi gösterildi.

15 yaşındaki Kira Barnett ve en yakın arkadaşı önceki gün okuldan eve erken saatte geldiğinde annesi Nicki ne olduğunu anlamadı. Daha sonra okuldaki müdürle konuşunca duyduklarına inanamadı.
Okulda görüştüğü yetkili, genç kızların okula uygun giyinmediğini söyleyerek kızların okula gönderildiğini ifade etti. Bu hamleyi, “Okul üniforması Eylül 2017 kuralı”na dayandıran okul yönetimi, “Kızınızın mahrem yerlerini korumak için giyinmesi gerek. Okulda ortalamanın çok üzerinde merdiven ve basamak var. Dolayısıyla kızınızın mahrem yerlerini korumak için bu kadar kısa etek almamanızı öneririz” açıklamasını yaptı.

Öfkeli anne Nicki, “Kızıma eve gidip tayt giymesini ya da kütüphanede okulun vereceği bir taytı giymesini istemişler. Sanki karanlık çağdaymışız gibi bir açıklama yapılıyor. Hayatımda böyle bir şey yaşamadım” diyerek okul yönetimini sert bir dille eleştirdi.

SÖZCÜ