MÜZİK: Dünyayı sallamaya devam ediyorlar!

Güney Kore’den müzik kültürlerine alışmanızı sağlayacak 30 K-POP şarkısı!

PSY – DADDY(feat. CL of 2NE1)

PSY her ne kadar da “Gentleman” isimli şarkısıyla “Gangnam Style” şarkısından sonra popüler olsa da, şüphesiz “Daddy” isimli şarkısıyla ilgimizi daha fazla çekti !

Brown Eyed Girls – Abracadabra

“Gentleman” şarkısından bahsettiğimizde aklımıza gelen ilk şeyin Brown Eyed Girls’ün “Abracadabra” isimi şarkısı olması gerek! Çünkü “Gentleman” şarkısının dansında kullanılan “Abracadabra”nın dansı gündemden aylarca düşmedi!

2NE1 – FIRE

2015 MAMA Ödüllerinde 2NE1’nın grup olarak son kez sergiledikleri şarkıyı dinlemeyen kalmasın!

Girls’ Generation – Mr.Mr.

Günümüzde Girl’ Generation’un “Mr. Mr.” isimli şarkısı Güney Koreli idoller tarafından hâlâ performans olarak sergilenmekte.

SISTAR – Touch my body

Güney Koreli her bir idolün yaptığı bu efsaneleşmiş “Touch My Body” performansı ise, grubun dağılmasının üzerinden uzunca bir süre geçse bile asla akıllardan silinmeyecek.

ORANGE CARAMEL – Catallena

After School isimli K-POP kız grubunun alt grubu olan Orange Caramel’in bu listede olmaması ise biraz garip olurdu!

Wonder Girls – Tell Me

“Tell Me” isimli şarkıda geçen “Omona” (Oh My, Türkçesiyle; Amanın) sözü ise günümüzde bile Korelilerin “Aegyo” adını verdiği, Türkçesi ile “Şirinlik yapma” eyleminde kullanıldığını biliyor muydunuz ?

KARA – STEP

Kara isimli Güney Koreli bir diğer kız grubu, her ne kadar dağılmış olan bir grup olsa bile akıllarda hep “Step” ve daha nice şarkılarıyla unutulmayacak!

T-ARA – Sexy Love

Daha önceki içeriklerde bahsettiğimiz T-ARA grubunun, “Number Nine” “Sugar Free” ve daha bir çok dansı & müziği ile akılda kalan şarkısı olmasına rağmen “Sexy Love” isimli şarkının robotik tarzdaki bu dansı asla unutulmayacak.

Apink – NoNoNo

Günümüzde Güney Koreli erkek veya kız grubu fark etmeksizin dansını yaptıkları bir diğer şarkı ise Apink isimli gruptan geliyor. “Mr.Chu” isimli şarkılarının da en az “No No No” isimli şarkı kadar popüler olduğunu da belirtmek isterim!

Red Velvet – Dumb Dumb

Diğer bir Red Velvet grubunun, Güney Koreli idoller tarafından dansını yaptığı ve adını çok konuşturduğu efsaneleşmiş şarkı “Dumb Dumb” !

GFRIEND – Rough

Şarkılarının koreografisinin zorluğu ile bilinen Güney Koreli kız grubu olan Gfriend’in Rough isimli şarkısını Güney Koreli idoller günümüzde de dansını sergiliyor.

EXID – Ah Yeah

Diğer bir performansı sergilenmekte olan daha çok Güney Koreli erkek gruplarının sıkça dansını yapmış olduğu Exid grubunun “Ah Yeah” şarkısı grubun efsaneleşmiş şarkılarından sadece bir kaçı.

4MINUTE – Crazy

Güney Koreli kız grubu olan 4Minute’nin dağılmasının üzerinden uzun bir süre geçecek olsa bile, “Crazy” isimli şarkıları eminiz ileri jenerasyonların da dansını sergilediği şarkı olarak adını andırmaya devam edecek!

AOA – Like a Cat

Bir diğer akılda kalıcı danslarıyla beraber insanları büyüleyen Güney Koreli kız grubu AOA’ın en akılda kalıcı diğer bir dans performansı ise “Like a Cat” !

TWICE – TT

Henüz çaylak bir grup olmasına rağmen Twice isimli kız grubunun danslarını ve şarkılarını bilmeyen yok! Güney Kore’de çıktığı günden bu yana trend haline gelen “TT” isimli şarkısı günümüzde Güney Koreli idoller tarafından hâlâ performansı sergilenmekte.

BIGBANG – BANG BANG BANG

Akılda kalıcı ve Güney Kore’yi sarsan bir diğer şarkı ise yeniden BigBang isimli herkesin aşık olduğu K-POP’un Kral grubundan geliyor! Günümüzde Güney Kore’de hâlâ dinlenmekte olan BigBang’in efsaneleşmiş şarkısından “Bang Bang Bang” sadece biri!

BTS – Blood Sweat & Tears

Bir diğer K-POP’da bahsi çok geçen efsane haline gelen Güney Koreli BTS grubunun daha çok kız gruplarının dansını yaptığı “Blood Sweat&Tears” şarkısı, nakarat kısmı ile günlerce zihninizde yankılanabilir!

EXO – Monster

Efsaneleşmiş gruplardan bahsettiğimiz zaman EXO’dan bahsetmemek olmazdı değil mi? Geçtiğimiz her gün bir yeni rekor kıran EXO’nun efsaneleşmiş olan şarkılarından “Monster” şarkısı sadece bu işin daha görünen yüzü!

Super Junior – SORRY, SORRY

Bir diğer efsanevi K-POP grubu olan Super Junior, “Sorry, Sorry” isimli şarkısı bütün idoller tarafından performansını sergiletmeye devam ediyor. Hatta bazı şirketlerde çıkış öncesi olarak “Sorry, Sorry” isimli dansı öğretiliyor !

TAEYANG – RINGA LINGA

Güney Koreli K-POP grubu BigBang’in üyesinin klibinde oynattığı idollerin farkına daha önce hiç varmamıştınız değil mi? Taeyang her ne kadar adını daha çok “Eyes Nose Lips” isimli şarkısıyla andırsa da bizim için her zaman “Ringa Linga” dansıyla kendisine büyülemeye devam edecek!

SHINHWA – This Love

Bir diğer efsane haline gelmiş olan 1998’de kurulmuş olan Shinhwa grubunun, 15. ve 16. Yıldönümü için 2013’de yayınladığı bu efsanevi performans ve şarkı günümüzde yeniden Güney Koreli erkek gruplarının sergilediği şarkı haline geldi. “Perfect Man” “Venus” gibi isimli daha bir çok şarkısı ise efsaneler arasında olanlardan sadece bir kaçı!

Rain – Rainism

Bir diğer klasikleşmiş şarkılar arasında olan tanıdık isim “Rain Bi” isimli solo sanatçı, Jung Ji-hoon’dan geliyor. Günümüzde adını duymaya devam ettiğimiz sanatçının unutulmaz performansı olan “Rainism” diğer Güney Koreli sanatçıların performansını sergiletmeye son hızıyla devam ediyor!

INFINITE – Bad

INFINITE isimli diğer bir Güney Koreli erkek grubunun herkesin dilinde olan “Bad” isimli şarkısı, “The Eye” “Back” ve daha bir çok kendisini dinletmeyi başarmış olan şarkısıyla efsaneler arasında girmeyi başarıyor!

B.A.P – Hurricane

Geçtiğimiz aylarda geri dönüşünü “Wake Me Up” isimli şarkıyla yapan bir diğer efsaneleşmiş Güney Koreli grup “B.A.P” nin sayamayacağımız kadar akıldan çıkmayan şarkısı olmakla beraber unutulmazlar arasında “Hurricane” isimli şarkısıyla adını yazdırıyor.

BEAST – Beautiful Night

Adını geçtiğimiz aylarda “Highlight” olarak değiştiren grubun “12:30” isimli ballad tarzı şarkısıyla kendisini herkese duyurmayı başardığı gibi “Beautiful Night” isimli şarkısıyla da popülaritesini yakalamıştı !

NU’EST – FACE

NU’EST isimli Güney Koreli erkek grubunun çıkışlarını “Face” isimli şarkılarıyla yapmasıyla beraber Güney Kore’nin gündeminden uzun süre konuşulurken şarkının ritmi fanların dillerinden günlerce düşmedi! Unutulmaz şarkılarda adını yazdırmayı başarmış olan bu şarkıyı dinlemeden geçmek olmazdı değil mi?

Block B – Toy

Block B isimli bir diğer Güney Koreli erkek grubun efsanevi şarkılarının olması yanı sıra “Toy” isimli efsanevi şarkısı günlerce ağzınızdan düşmeyeceğine emin olabilirsiniz! Efsanevi grubun efsanevi şarkısını kesinlikle dinlemeden geçmeyin deriz!

WINNER – BABY BABY

Winner grubunun “Baby Baby” isimli şarkısının Güney Kore’deki idollerin bir çoğunun yaptığı coverlar her ne kadar orijinali gibi olmasa da biz yeniden de efsanevi grubun şarkısını dinlemeden bilemeyiz değil mi ?

Trouble Maker – Trouble Maker

En sevilen dağılmış Güney Koreli kız grubu üyesi, 4Minute’nin Kim Hyun-A’sı ve eski Beast (Yeni adı ile ; Highlight) Güney Koreli erkek grubunun Jang Hyunseung’unun oluşturduğu bu efsanevi müzik klibinin dans performansını günümüzde hâlâ sergilemekte olan bir çok kişi bulabilirsiniz.

ONEDİO