DÜNYA: Topuklu ayakkabı krizi

First Lady’nin topuklu ayakkabısı kriz yarattı. ABD, Harvey Kasırgası sonrasında yaralarını sarmaya çalışırken ülkenin sansasyonel başkanı Donald Trump ve First Lady Melania Trump’ın afet bölgesine ziyareti tartışma yarattı. First Lady’nin havacı ceketi ve güneş gözlüğüyle birlikte dar pantolon ve 600 dolarlık topuklu ayakkabı giymesi, “Herhalde bu ayakkabı su geçirmiyordur” esprilerinin yapılmasına sebep oldu.

Dünya basını First Lady’nin ince topuklu ayakkabısını gündeme getirip, sosyal medya kullanıcılarının “Dünyanın farkında değil” yorumlarına yer verirken Beyaz Saray’dan bir açıklama geldi. İngiliz The Mirror gazetesi, “Akla hayale gelebilecek en uygunsuz kıyafet” yorumunu yaparken, Daily Beast haber portalı ise, “Corpus Christi’ye gitmeden öne suya dayanıklı olduğuna dair bir test yapmıştır herhalde. Çok güzel bir ayakkabı ama bir doğal afet alanına stilettoyla gitmek ne kadar mantıklı” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, “Medyanın First Lady’nin ayakkabısını gündeme getirmek devam eden böylesine büyük bir doğal afet varken doğru değil” ifadesini kullandı.

Eleştirilerin ardından Melania Trump’ın üzerinde FLOTUS yazan şapkası ve beyaz spor ayakkabıları dikkat çekti.
Eleştirilerin ardından Melania Trump’ın üzerinde FLOTUS yazan şapkası ve beyaz spor ayakkabıları dikkat çekti.

Bu gelişmeler ışığında First Lady, uçaktan inip olay yerine geldiğinde tamamen yeni bir tarzla basının karşısına çıktı. Beyaz spor ayakkabı giyen First Lady, üzerinde de “FLOTUS” yazan bir şapka taktı. ABD’nin First Lady’si anlamına gelen FLOTUS kısaltmasını kullanan Melania Trump böylelikle eleştirilere bir mesaj vermiş de oldu.

SÖZCÜ