TEKNOLOJİ: Sahte Instagram yıldızı olup reklam almak!

Sahte Instagram yıldızı olup markalardan reklam almak ne kadar kolay merak ediyor musunuz? Git gide daha da büyük bir piyasa haline dönüşen Instagram’da yıldız olmak aslında sandığımızdan kolay. Bunu bize kanıtlamak için BoredPanda’da rastladığımız firma bir deney yapmış. Instagram, artık 1 milyar dolarlık bir piyasa. Bir parçası olmak da çok zor değil.

Hatta ne kadar kolay olduğunu göstermek için reklam ajansı Mediakix bir deney yapmaya karar verdi. İki adet sahte hesap açtılar. 1. hesabı bir mankenle çalışıp o gün çektikleri fotoğraflarla doldurdular, bu hesap Alexa Rae adınaydı. 2. hesabı ise Amanda Smith adına açtılar. Bu hesabı da ücretsiz stock fotoğrafları ile doldurdular.

Geriye bir tek takipçi satın alma işlemi kaldı. “Her gün 1000 takipçi satın aldık. Çünkü daha fazlasının Instagram’ın hesabı kapatmasına sebep olabileceğini düşündük.” dediler.

“Bunun yanı sıra, hiçbir sıkıntı yaşamadan bir anda 15 bin takipçi alabileceğimizi de öğrendik.” Peki bu ordunun ücreti ne dersiniz? 1000 takipçi için 3-8 dolar arası. “İki hesap için de yeterli takipçi sayısına ulaşınca bu sefer beğeni ve yorum satın almaya başladık.”

Firma, yorum başına 12 cent ödedi. 1000 beğeni karşılığında ise 4-9 dolar arası. Kısa sürede, iki hesap da 10 bin takipçiye ulaştı ve markalardan reklam alabilecek seviyeye geldiler.

İki hesap da ikişer markayla sponsorluk sözleşmesi yaptı. Mediakix’e toplam maliyeti ise 1000 dolar oldu.

ONEDİO