AKTÜEL: Bayramı İstanbul’da geçireceklere müjde!

Henüz tatile gidememiş olanlar için İstanbul’da da birçok alternatif mevcut. Havuzların yanı sıra kentin dört bir yanına dağılan ücretli ya da ücretsiz plajlar İstanbulluları ağırlıyor. İşte özellikle hafta sonu tıklım tıklım dolan İstanbul plajları…

Kilyos, Sarıyer

Kumköy olarak da bilinen Kilyos, aslında Sarıyer ilçesine bağlı bir köy. Halk plajının yanı sıra son dönemlerde açılan birçok özel plaj, bölgeyi çekim merkezi haline getirdi. Yazın çok sayıda müzik festivalinin de düzenlendiği Kilyos’a İETT’ye ait 151 numaralı otobüslerle Hacıosman metro istasyonundan ulaşmanız mümkün. Özel aracınızla gitmeyi tercih edenleriyse bol yeşillikli bir yolculuk bekliyor.

Büyükada

Hafta sonu İstanbulluların gözde rotası olan Büyükada, fayton ve bisiklet turlarının yanı sıra adanın değişik yerlerinde plajlarıyla da öne çıkıyor. Bu plajlara hafta sonu gitmek isterseniz kişi başı 50 Türk Lirası’nı gözden çıkarmanız gerekiyor. Adaya, Eminönü, Bakırköy, Beşiktaş, Bostancı, Kadıköy’den kalkan vapur ve deniz motorlarıyla ulaşmanız mümkün.

Kınalıada

Büyükada’daki paralı plajlara gitmek istemiyorsanız Kınalıada’da hemen iskelenin yanındaki halk plajı size göre olabilir. Prens Adaları içinde İstanbul’a en yakın konumdaki Kınalıada, ulaşım süresi açısından da kolaylık sağlıyor.

Demirciköy, Sarıyer

Sarıyer’de bağlı olan Demirciköy, özel plajıyla tanınıyor. Tüm koyu kaplayan kumsala giriş hafta sonu 100 lira.

Güneş Plajı, Florya

İstanbul’un merkezinde yer alan Güneş Plajı’na giriş 10 lira. Havaalanı ve E5’e çok yakın konumdaki plaj ulaşım kolaylığıyla ön plana çıkıyor.
Bölgenin yakınında Atatürk Deniz Köşkü ve Akvaryum da bulunmakta.

Riva, Şile

İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Riva, özellikle hafta sonu İstanbul’dan yoğun ilgi görüyor. Uzun plajıyla ilgi gören Riva’da yine de Karadeniz’in dalgalarına karşı dikkatli olmakta fayda var. Riva’ya, Beykoz’dan kalkan ve Kavacık üzerinden geçen 137 numaralı İETT otobüsüne binerek ulaşmanız mümkün.

MİLLİYET