BEŞİKTAŞ: Depremi unutmadık unutmuyoruz

Beşiktaş Belediyesi 17 Ağustos’un yıl dönümü öncesi 16 Ağustos’ta AKUT öncülüğünce gerçeğini aratmayan bir tatbikat yapmayı planlıyor. Tatbikatta, Türkiye’yi derinden yaralayan hazırlıksız yakalandığımız 17 Ağustos depremi canlandırılacak. Tatbikatın ardından deprem konusunda ne kadar yol aldık, tatbikata katılacak uzaman deprem bilimcilerin de yorumuyla bu konu masaya yatırılacak…

FİLM GİBİ DEPREM TATBİKAT

Depremi unutmadık, unutmuyoruz, peki depreme ne kadar hazırlıklıyız? Neden depremi sadece deprem olduğunda ya da canımızı yakan depremlerin o canımızı yakan yıldönümlerinde hatırlıyoruz?
Deprem bir Türkiye gerçeği. Depremi sadece yaşanılan faciaların yıldönümlerinde hatırlamak ya da hatırlatmak yerine önlem almak ve yerel yönetimlerinde bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini biliyoruz. Bu bilincin oluşmasını istiyoruz. Binalarımız, eksiklerimiz hepsini gözden geçiriyoruz. Uzman ekiplerle bu konu üzerinde çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Beşiktaş Belediyesi olarak deprem konusunda her gün yeni bir çalışmaya imza atıyoruz. Beşiktaş’ta yaşayan sakinlerimizin bilinçlenmesi için elimizi taşın altına koyuyoruz. Sadece deprem panelleri ile olmaz bunu biliyoruz, önlem, önlem diyoruz!
Geçtiğimiz yıl tüm Beşiktaş genelinde deprem toplanma alanlarını tüm Beşiktaşlıya tek tek anlatan belediyemiz ayrıca her evde olması gerektiğine inandığımız 50 bini aşkın her hane için deprem çantası hazırlayıp dağıtmıştı. Tabii düzenli olarak da deprem hocaları ile işbirliğinde olduk…
O eski acılar bir daha yaşanmasın istiyoruz… Yaralarımız hale sarılmadı ve bir 17 Ağustos daha geliyor…
Hem depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anacağız hem de deprem anında neler yapılması gerekiyor, deprem nasıl zararlara yol açar, neler yapılmalı bunun için AKUT öncülüğünde bir tatbikata hazırlanıyoruz.

BELEDİYE BİNASI VE TÜM SOKAKTA DEPREM VE YANGIN TATBİKATI

16 Ağustos saat 14’te Etiler’de bulunan Beşiktaş belediye binamız ve sokağında bulunan binaları da kapsayan ve gerçeğini aratmayacak bir tatbikata imza atacağız.
Önce depreme binamız ne kadar dayanıklı bunu test edeceğiz, ardından acı acı çalan sirenlerle bina tahliyesi gerçekleşecek.

“YARALI KURTARMA OPERASYONU”

Tabiii depremin yıkıcılığı da o tatbikatın bir parçası olacak, yaralılar teraslardan sedye yardımı ile AKUT görevlileri öncülüğünde indirecek.

“DEPREM ANINDA YANGIN”

Deprem anının en korkunç olaylarından biri de yangın… Yangın da çıkacak ve nasıl söndürülüyor, bu esnada neler yapılmalı, uzman bir ekip hem yangını söndürecek hem de o an neler yapılmalı bunun eğitimini verecek.

“7.4’LÜK DEPREM SİMİLASYON TIR’INDA İZLETİLECEK”

25 kişilik Akut ekibinin tatbikatının ardından sıra deprem similasyonuna gelecek. Büyük similasyon TIR’ında 7.4 büyüklüğündeki sarsıntı izletilecek ve deprem anında neler yapılması gerektiğine dair bilgiler verilecek
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, tatbikatla vatandaşları deprem gerçeğine karşı bilinçlendirmeyi amaçladıkları belirtti.

“GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI”

Olabilecek bir yangın veya deprem anında, neler yapılması gerektiği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleşen tatbikat, akıllı bina olarak inşa edilen Beşiktaş Belediye binasında gerçekleştirilecek. Tatbikat öncesinde oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı İtfaiye, AKUT Arama Kurtarma Derneği Ekipleri ve sağlık görevlileri bina önünde hazır bulunarak geniş güvenlik önlemleri alacak…
Senaryo gereği binada kontrollü çıkarılacak yangında sirenlerin çalışmasının ardından belediye personeli tahliye edilecek.
Dışarıya çıkacak vatandaşlar ekipler tarafından megafon yardımıyla güvenli bölgeye yönlendirilecek. Yani toplanma alanlarına. Çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale edecek. Binada mahsur kalan vatandaş ise arama kurtarma ekipleri tarafından bina dışına bağlanan halatla güvenli bir şekilde aşağıya indirilip ambulansta tedavi altına alınacak..
Tatbikata Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, AKUT Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve deprem bilimci hocalarımız da katılacak.
Tarih: 16 Ağustos Çarşamba
Saat: 14.00
Yer: Beşiktaş Belediye binası ve sokağındaki diğer binalar
İletişim: 0543 883 87 00 Anıl Arı