EMLAK: Metroya yakınlık tercih ediliyor

Konut arayışlarında en çok tercih edilen, konum olarak metroya yakınlık oldu. Kiralık ev tutarken vatandaşlar artık metroya yakınlığını ölçüt alıyor. Milliyetemlak.com Temmuz ayı verilerine göre, en çok gayrimenkul aranan il, Türkiye çapında İzmir oldu. Haziran ayı oranlarına göre Temmuz ayında aramalar %15 arttı ve öne çıkan arama “kiralık konut” üzerine gerçekleşti. Hemen arkasından en çok konut aranan şehirler sırasıyla İstanbul, Ankara ve Mersin oldu.

TÜİK’ten yapılan resmi açıklamaya göre Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olan İzmir, Temmuz ayı boyunca en çok konut aranan il oldu ve konut tipi kiralık olarak öne çıktı. Önceki aya oranla %15 oranında artan aramaların öne çıktığı İzmir, satılık konut aramalarında da dikkat çeken bir ivme kazandı.

İkinci sırada gelen İstanbul ise, aramalarda Avrupa yakasıyla öne çıktı. Değişen ve gelişen ulaşım haritalarıyla birlikte en çok aranan detay ise “metroya yakın” oldu. Bu şehirleri Ankara ve Mersin takip etti. Konutlarda aranan özelliklerde “havaalanına yakın”, “otopark” ve “acil” tekil aramaları gözlendi.

MİLLİYET EMLAK