AKTÜEL: Dört mevsim bir arada

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre İstanbul’da nemin %90’ı bulacağı bunaltıcı günler yaşanacak. İstanbul nemden bunalırken yurdun büyük bir bölümünde ise kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hafta sonu hava nasıl olacak sorusunu soran vatandaşlar için cevap ise; Ya kavrulacağız, ya ıslanacağız…

Sabah saatlerinden itibaren kendini hissettirmeye başlayan sıcak hava ve nem İstanbul’u etkisi altına aldı. İstanbul nemi yaşarken Ankara’da ise kuvvetli yağışlar görülecek. Bugün etkisini göstermeye başlayan bunaltıcı sıcaklar önümüzdeki hafta ortasına kadar artarak devam edecek.

HEM SICAK HEM YAĞIŞLI HAFTA SONU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle bazı bölgeleri kuvvetli yağış konusunda uyarırken bazı bölgeler ise yoğun sıcaklarla mücadele edecek. Meteoroloji’nin son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı, kuzeydoğu ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Bilecik, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye, Bolu, Çorum, Kars ve Ardahan çevreleri ile İzmir’in iç kesimleri, Karabük’ün güney, Kahramanmaraş’ın batı kesimleri ile Hatay’ın kıyılarının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Toroslar mevkii, Konya, Karaman, Osmaniye çevreleri, Mersin’in iç kesimleri, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Hatay’ın kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

11 ŞEHRE DOLU UYARISI
Cuma öğleden sonra güney, iç ve batı bölgelerde beklenen yerel gök gürültülü sağanak yağışların; Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Toroslar mevkii, Konya, Karaman, Osmaniye çevreleri, Mersin’in iç kesimleri, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Hatay’ın kuzeyinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YANACAĞIZ!
Meteoroloji’nin 5 günlük hava durumuna göre hafta sonu devam edecek yağışlar hafta başında yurdu terk edecek, yeni hafta ise sıcaklarla başlayacak.

SÖZCÜ