EMLAK: Akıllı güvenlik sistemi

Lighthouse ile artık evler daha güvenli. Yüz tanıma güvenlik sistemleri, akıllı ev teknolojisinin en popüler ögelerinin başında yer alıyor. Güvenlik kameralarının yeni bir örneği olan Lighthouse, yüzleri ve aktiviteleri tanıyabilmek için 3D sensörleri kullanıyor. Böylece kimin evde olduğunu ya da eve girdiğini tanıyabiliyor.

Aslına bakılırsa tanımakla da kalmıyor ve bunun bir insan veya evde yaşayan bir evcil hayvan olup olmadığını da anlayabiliyor. Üstelik akıllı telefonlarla da eşleşebilen Lighthouse, ses kontrollü aramalara da imkan veriyor.

Akıllı Telefonlar ile Eşleşen Güvenlik Kamerası

Tüketiciler, çocukları gece geç saatlere kadar televizyon odasına gizlendiğinde veya tanımadıkları bir davetsiz misafir eve geldiğinde akıllı telefonlarına kısa mesaj alabiliyor. Takip edilen bireylerin hareketleri hakkında belirli zamanlarda bir bildirim istenebiliyor. Böylece takip edilen kişiler, belirli bir saatte evde oturuyorsa, yahut henüz gelmediyse akıllı telefona bir bildirim geliyor. Lighthouse 1080p video çekebiliyor ve kamerası yüksek kalitede gece görüşü desteği ile ışıklar kapandıktan sonra bile izlemeye devam edebiliyor.

Böylece evler portre veya manzara modu ile canlı olarak izleniyor. Mevcut donanımı 95 derece açılı olan kamera; hoparlör, mikrofon, 100db siren ve 3D sensörleri içeriyor. Bu gelişmiş güvenlik kamerası tüketiciler için çok faydalı olanaklar ortaya çıkarıyor. Mesela siz dışarıdayken, saat 5’e kadar çocuğunuz eve gelmediyse, size bildirim gönderiyor. Ya da beklenmedik bir zamanda bilinmeyen bir kişi (belki de hırsız) eve geldiğinde siren çalıyor, kamera ile konuşulabiliyor veya direkt polis aranabiliyor.

Güvenlik Kamerası Ses Komutlarını Tanıyabiliyor

Ev sahiplerini tanıyabilen Lighthouse kamerası ayrıca sesli komutlara da yanıt veriyor. Örneğin kedinizi kimin dışarıya dolaştırmaya götürdüğünü sorduğunuzda, kedinizin de yer aldığı en son video kaydı alınıp size gösteriliyor. Ancak en benzersiz özellik muhtemelen sesli komutlar ile video kayıtları arasında gezinebilmek!

Örneğin “Ben dün dışarıdayken çocuklar ne yaptı?”, “Ben evden ayrıldıktan sonra köpek ilginç bir şey yaptı mı?”, “Salı günü saat 10 ile 12 arasında ön kapıda kim görüldü?” gibi sorular ile videolar arasında arama yapılıyor ve cevap video kaydı olarak görüntüleniyor. Böylece nerede olunursa olunsun sadece akıllı bir telefon kullanarak Lighthouse’a sesli komut veriliyor ve gelişmiş yapay zeka ile sorulan sorulara ait video kayıtları çok kısa bir sürede görüntüleniyor.

Verileri Koruma Sistemi

Tüketiciler için en önemli konulardan birisi de kayıtların ve sistem verilerinin nasıl korunduğu. Tüm bağlantılar, 2048 bitlik anahtarlar ve AES-256 oturum şifrelemesi ile banka sınıfı TLS / SSL kullanılarak şifreleniyor. Kullanıcılar, sektör lideri SRP-6a / PBKDF2 protokolünü kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Böylece bilgilere erişebilen tek kişi sadece tüketicilerin kendileri oluyor. Hiç kimse tüketicinin açık izni olmadan verileri görüntüleyemiyor. Üstelik sistem, ne olursa olsun 30 gün içerisinde görüntüleri otomatik olarak siliyor ve saklamayı sonlandırıyor.

Böylece kişisel görüntüler bir başkalarının eline geçmiyor ve kopyaları yok ediliyor. Eve döndüğünüzde kamera ve ses kayıtları, otomatik olarak durduralacak ve ayrılırken de devam edilecek şekilde ayarlanabiliyor. Böylece tercihinize bağlı olarak özel anlarınızın kaydı yapılmıyor. Fakat sizin hatırlamanıza ihtiyaç duymadan, siz evden uzaklaştığınızda tekrar kaydı başlatarak her an aktif olarak görev yapmaya devam ediyor.

MİLLİYET EMLAK