DÜNYA: Niagara Şelalesi simsiyah oldu

Dünyanın her yerinden milyonlarca turistin ziyaret ettiği Niagara Şelalesi’nin suyu kirlendi. Niagara Şelalesi’nin ABD sınırında kalan bölgeye lağım ve atıklar akınca turkuaz mavisi su, simsiyah oldu.

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Niagara Şelalesi’ne atık ve çöp boşaltılınca bölgenin hem rengi hem de kokusu değişti.
Turkuaz mavisi bir tona sahip olan ve doğal güzelliği dolayısıyla her yıl milyonlarca turisti çeken Niagara Şelalesi, önceki gün siyaha büründü. Bu trajik değişimin sebebi ise New Yorklu yetkililerin, atıkları Niagara üzerindeki liman yakınlarına atmasıydı.

Yolcu gemisi Maid of the Mist’in yetkililerinin dikkat çektiği bu kirlilik üzerine Niagara Şelalesi Atık Merkezi’nde görevli isimler gerekli izinleri aldıklarını söyleyerek her şeyin usulüne göre yapıldığını dile getirdi. Başta Twitter olmak üzere birçok sosyal medya platformunda paylaşılan fotoğraf ve videolar büyük tepki çekerken çevreciler, belediye ve temsilcileri topa tuttu. Yetkililer, atık arıtma tesisinin bakım çalışması için böyle bir hamle yapıldığını açıklayarak, önlemlerin artırılacağını duyurdu.

SÖZCÜ