SİYASET: CHP’den Adalet Kurultayı

CHP, Çanakkale’de Adalet Kurultayı düzenleyecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de “Adalet Kurultayı” yapacaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bütün toplum kesimlerinin adaleti tartışacağı ve adaletle ilgili yol haritasını çıkaracağı bir kurultay talebi geldi. 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de 5 günlük bir ‘Adalet Kurultayı’ yapacağız. ‘Adalet dosyasına koyacak benim de bir arzuhalim var’ diyen herkesi, 26-30 Ağustos tarihleri arasında, Çanakkale’deki ‘Adalet Kurultayı’mıza davet ediyoruz” dedi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e saldırı girişiminde bulunulduğunu hatırlatan Tezcan, “Hafta sonu tatsız bir olayla karşılaştık. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen’e bir saldırıda bulunuldu. Herkesin şunu bilmesi gerekir. CHP’li belediyelerin olduğu yerde rant çetelerine fırsat verilmeyecektir. CHP’li belediye başkanlarının görev yaptığı yerler, halkın hizmeti için çalışılan yerlerdir. Rantçıların arzu ve isteklerine göre, şehir kararları alınmayacaktır. Sayın Yılmaz Büyükerşen, sadece Türkiye’de değil; dünyada marka olmuş bir belediye başkanımızdır. Kendisine geçmiş olsun, diyoruz. Bu kararlı mücadelesinde kent çetelerine, rant çetelerine teslim olmayan bu mücadelenin devam edeceğini söylüyoruz” diye konuştu.

SÖZCÜ