MAGAZİN: Fatih Erkoç hastalığının ardından trombon çalamıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen önceki gün açılışının yapıldığı ’24. İstanbul Caz Festivali’ kapsamında ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ alan Fatih Erkoç, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

’24. İstanbul Caz Festivali’ kapsamında ödülünü alan ünlü sanatçı Fatih Erkoç, heyecanını gizleyemedi. 48 senedir profesyonel olarak sahnede olduğunu söyleyen Erkoç, kendisiyle ilgili çekilen videoya ilişkin, “Gerçekten de (gösterilen) videodaki arkadaşlara, benim için söylediklerine teşekkür ediyorum. Beni seven, sevmeyen, müziğimi dinleyen, dinlemeyen herkese teşekkür ediyorum. Eminim ki hepsinden etkilenmişimdir” dedi.

ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNE ÇALIŞTIM
İKSV’ye böyle bir ödüle kendisini layık gördükleri için teşekkür eden Erkoç, şöyle dedi: “Ben her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Müziğin kalitelisini, halkımıza ulaştırmaya ve onların niteliklerini de yukarı çekmeye çalıştım. Bunda bir nebze başarılı olduysam ne mutlu bana. Bu ödülle de taçlandırılıyorum.”

KANSERİN ARDINDAN TROMBON YOK
Törende verdiği konserle ilgili konuşan Erkoç, atlattığı lenfoma hastalığının ardından trombon çalamadığını belirtti: “Biliyorsunuz bir hastalık atlattım ve o dönemde de trombon pek çalamadığım için dudaklar biraz trombona yabancılaşıyor. Ama özellikle son solo caz albümümdeki şarkılarla bir şeyler yapmaya çalışacağız.”

SÖZCÜ