SPOR: “Buraya iz bırakmaya geldim”

Kara Kartal, Real Madrid’in 34 yaşındaki dünyaca ünlü yıldızı Pepe’yle 2 senelik sözleşme imzaladı. Portekizli yıldız 9.5 milyon euro alacak Beşiktaş’ı tercih etmesinde taraftarların çok büyük rolü olduğunu ifade eden Pepe, “Kupa kazanacağıma inanmasam, burada olmazdım” dedi! Ricardo Quaresma’nın kampta ‘Kartal Pençesi’ yapmayı gösterdiğini belirten yıldız oyuncu, “Buraya iz bırakmaya geldim” yorumunu yaptı.
Ve Beşiktaş yılın transferini gerçekleştirdi, kariyeri kupalarla dolu Portekizli yıldız Pepe’yi 2 seneliğine renklerine bağladı. Beşiktaş’ın Real Madrid’den kadrosuna kattığı Portekizli yıldız Pepe için Vodafone Park’ta imza töreni düzenlendi. Tören öncesinde BJK TV Genel Müdürü Bülent Ülgen’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul’da olmaktan ve Beşiktaş’ı temsil etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Pepe, “Umarım Beşiktaş taraftarına mutlu anlar yaşatabilirim” diyerek sözlerine başladı.

“TARAFTARDAN ÇOK ETKİLENDİM”

Portekizli yıldız, Konfederasyon Kupası oynanırken Beşiktaş’ın teklifini kabul etmeye karar verdiğini belirterek, “İlk mesajlar gelmeye başladığında karar sürecim kolaylaştı. Bir anda taraftarla birleştik. Kulüp ile kan bağım oluştu. Konfederasyon kupasını oynarken kararımı vermiştim. Başkanın ve ikinci başkanın ilgisi devam etti ve ben de menajerime Beşiktaş’ta oynamak istediğimi söyledim. Karar verme sürecim kolay oldu. Dün de uzun bir süre oldu ve görüşmeleri sonlandırdık” dedi.

PENÇE BENİ RAHATLATTI

Transferin uzun bir süreç olduğunu söyleyen 34 yaşındaki yıldız şöyle devam etti: “Ben de Kartal pençesini yapmadan rahatlamadım. Bu sürecin en büyük katkısı taraftardır. Onlar karar almamı kolaylaştırdı. Dün de imzalar atıldıktan sonra Kartal pençesi ile ben de rahatladım. Fransa’dan, İngiltere’den, İtalya’dan teklifler aldım ama taraftarın isteği çok önemli rol oynadı. Taraftarın isteği beni rahatlattı ve karar vermemde etkili oldu. Ayrıca Quaresma ile eskiye dayanan geçmişimiz var. Konfederasyon Kupası esnasında devamlı onunla görüştüm. Artık Beşiktaş formasını giymek için sabırsızlanıyorum.”
Taraftarların artık stattan çıktıktan sonra takımları ile gurur duyacaklarını belirten Pepe, “Bugüne kadar oynadığım takımlarda saha içerisinde hem fizik olarak hem ruh olarak her şeyimi verdim. Beşiktaş’ta da öyle olacak. Gelmeden kimliği ile bütünleştim. Burada da alçak gönüllülük ile çalışarak saha içerisinde her şeyimi vereceğime söz veriyorum. Taraftarlar stattan çıktığında takımı ile gurur duyacak. Ligde iyi olup, Şampiyonlar Ligi’nde gidebildiğimiz kadar gideceğiz. Elimizdeki kaliteli oyuncularla onun da hayalini kurabiliriz” dedi.
Pepe dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçti. Acıbadem Sports’da sağlık kontrolündne geçen yıldız oyuncu, ortopedi, iç hastalıklar, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Pepe’nin sağlık kontrolleri; akciğer, kardiyak testleri ve radyolojik kontrollerin yapılmasıyla tamamlandı. Pepe, tetkiklerini yapılmasının ardından Acıbadem Sports`da bulunan -110C’lik soğuk oda’ya girdi.
Pepe’nin imza töreninde konuşan Başkan Fikret Orman, “Bizim birinci işimiz Beşiktaşlıları mutlu etmek. Taraftarımızın çok istediği bir futbolcuydu, çok baskı yaptılar bize. Onları mutlu ettiğimiz için çok memnunuz. Çok önemli bir kariyeri ve kişiliği olan bir oyuncuyu aldık. Pepe dünya çapında bilinen bir futbolcu. Beşiktaş’ta dünyanın sayılı kulüplerinden birisi. Ama biz ismimiz duyulsun diye yapmıyoruz transferleri. Ana niyetimiz başlayacak olan ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olarak bir kulüp istiyoruz” diye konuştu.

UEFA’DAN PEPE PAYLAŞIMI

Siyah-beyazlıların Pepe’yi transfer etmesinin ardından tüm gözler Beşiktaş’a çevrildi. UEFA’nın sosyal medyadaki Şampiyonlar Ligi ve UEFAEURO hesapları da Beşiktaş’ın Pepe transferi ile ilgili paylaşımlar yaptı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda “UCL’yi 3 kez kazanan Pepe, Real Madrid’den ayrıldıktan sonra Türkiye şampiyonu Beşiktaş’a katıldı. Pepe için iyi bir hamle mi?” ifadelerini kullanıldı. UEFA EURO hesabı ise “Dostlar yeniden buluştu. Pepe, Porto’dan ve EURO2016 Şampiyonu Portekiz’den takım arkadaşı Quaresma ile Beşiktaş’ta yeniden buluştu” ifadelerini kullandı.