ALIŞVERİŞ: Güneş gözlüğü seçimi

Güneş gözlüğü seçerken yüzünüze uygun doğru seçim yapmak çok önemli. Her gözlük modelinin, her yüze uygun olması mümkün değildir. Çünkü her yüzün hatları, ebatları birbirinden ayrıdır. O nedenle doğru bir seçim yapmak için önce yüz şeklinizi iyi bilmeniz gerekir…

Sözcü Gazetesi’nden edinilen bilgilere göre Marchon Türkiye Distribütörü Emre Başıbüyük, yüz hatlarının herkeste farklı olmasından dolayı, her gözlük modelinin, şeklinin, boyutunun ve renginin her yüze uygun olmasının mümkün olmadığını belirterek, doğru gözlük seçmenin püf noktalarını anlattı:

Doğru gözlüğü seçmek konusunda basit bir genel bir prensip uygulanmaktadır. Buna göre eğer yüzünüz yuvarlak ise köşeli gözlük modellerini, köşeli yüz hatlarına sahipseniz de kıvrımlı veya yuvarlak hatlı modelleri tercih etmelisiniz.

Bununla birlikte, gözlük seçimi konusunda hem gözlük hem de yüzün nitelikleriyle ilgili çeşitli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Konusunda uzman danışmanların bulunduğu satış noktalarının tercih edilmesi, hem seçiminize profesyonel bir bakış kazandıracak, hem de kararınızı daha rahatlıkla vermenizi sağlayacaktır.

Bu sezonun trendleriyle ilgili olarak da kedi gözü modellerin çok beğeniliyor. Aynalı cama ve kedi kulaklarına sahip Choupette modeli de dikkat çekiyor. Büyük çerçevelere olan ilgi yoğun olarak devam ediyor. Geometrik çerçeveler ve renkli camlar da bu sezonun vazgeçilmezlerinden.