SİYASET: ‘Ortak mücadele etmemiz lazım’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 15’inci gününe başlamadan önce açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Terörsüz bir Türkiye hepimizin ortak arzusudur. Terör kimden gelirse gelsin, FETÖ’den mi, PKK’dan mı, DHKPC’den mi,kimden gelirse gelsin teröre karşı hepimizin namuslu, ödünsüz bir şekilde tavır alması lazım. Teröre karşı ortak mücadele etmemiz lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark’tan başlattığı yürüyüşe devam ediyor. Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 15’inci gününe başlamadan önce, geceyi geçirdiği Gümüşova ilçesindeki kamp alanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Adaletin sadece Türkiye’de yaşayan vatandaşlar için değil bütün dünya için geçerli bir kavram olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, adalet ve toplumun vicdanı için yürüdüklerini söyledi. Yürüyüşe toplumun çok değişik kesimlerinden sempatiyle bakanlar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Özellikle Anayasa referandumu sırasında ‘evet’ oyu kullanan pek çok vatandaşımız da gerek mesaj olarak gerek telefonlarla bize sempati ile baktıklarını, bu yürüyüşümüze destek verdiklerini ifade ediyorlar. Biz de onlara yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, her gün yeni şehit haberlerinin geldiğini ve bu durumun herkesi derinden üzdüğünü vurgulayarak, “Terörsüz bir Türkiye hepimizin ortak arzusudur. Terör kimden gelirse gelsin, FETÖ’den mi, PKK’dan mı, DHKPC’den mi, kimden gelirse gelsin teröre karşı hepimizin namuslu, ödünsüz bir şekilde tavır alması lazım. Teröre karşı ortak mücadele etmemiz lazım. Ben her ortamda hükümet yetkililerine söylüyorum, ‘Arkadaşlar siz terörü bitirmek için ne istiyorsunuz?’ Her istediklerini aldılar ama bitmiyor.” şeklinde konuştu.

’80 MİLYON ADINA YÜRÜYORUZ’

Anayasa değişikliği halk oylamasında hükümet yetkililerinin terörün biteceği söylemlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Biz kendi ülkemizde terörün olmadığı, adaletin olduğu bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz. Yürüyüşe bir siyasal parti kimliği vermekten öte adalet isteyen 80 milyon adına yürüyoruz. bugün Düzce’den ayrılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının ardından kortej, “Hak, hukuk, adalet” sloganları ile yürüyüşe başladı. Yürüyüşe ellerinde süpürge olan bir grup partili de katılıyor. Kortejin yürüyüşü sırasında partililere sık sık provokasyonlara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuluyor. CHP milletvekilleri de kortejin içinde yürüyor.

MİLLİYET