KÜLTÜR: Kazım Koyuncu anılıyor

Karadeniz’in asi sesi Kazım Koyuncu, ölümünün 12. yılında Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda düzenlenecek etkinliklerle anılıyor.

2005 yılında yakalandığı kanser nedeniyle hayatını kaybeden Karadeniz’in asi sesi Kazım Koyuncu vefatının 12’inci yılında Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda düzenlenecek etkinliklerle anılıyor. Kadıköy Belediyesi desteğiyle düzenlenecek etkinliklerde çok sayıda sanatçı ve grup sahne alacak. Sanatçılar Kazım’ın türkülerini seslendirecek ve çeşitli atölyelere katılıyor.

‘YARAMAZLIĞA DEVAM…’
‘Kazım İsyandır’ topluluğu tarafından Kazım Koyuncu’nun “Yaramazlığa devam edeceğiz” sözlerinden hareketle “Yaramazlığa devam…” sloganıyla gerçekleştirilecek olan anma etkinliğine ilişkin yapılan açıklamada “Dostumuz, yoldaşımız, ağabeyimiz Kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışının 10. ve 11. yıllarında, O’nun ürettiği 3-5 kişilik olmayan, sevgi denen şeyi çoğaltmak için buluştuk. Yer kavgasının olmadığı yerde, her şeye rağmen yeryüzünde şarkılar söyledik. Bir aradaydık, yan yanaydık; Kazım’laydık. Tüm ‘yaramaz çocukları’ 24-25 Haziran tarihlerinde parklarda, meydanlarda, yaylalarda; Kazım’ın yaşadığı her alanda buluşmaya davet ediyoruz. Bizler 24-25 Haziran tarihlerinde Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bir dost sahnesi kuruyoruz. Hepinizi bekleriz” denildi.

SÖZCÜ