SPOR: “Şenol Hocam bana güvendi”

Kara Kartal’ın golcüsü Cenk Tosun’ndan, Şenol Güneş’e övgü dolu sözler. Şenol Güneş’in kendisine çok güvendiğini söyleyen genç golcü Cenk, “Slaven Bilic zamanında daha az şans buldum ama Şenol hoca bana daha fazla şans verdi” dedi.
Beşiktaş’ın teknik patronu Şenol Güneş’le birlikte kariyerinde önemli bir gelişim gösterdiğini söyleyen Kara Kartal’ın golcüsü Cenk Tosun, “Şenol hoca bana oldukça fazla seviye atlattı. Gaziantep’ten geldiğimde büyük takımda oynama konusunda eksiklerim vardı. Slaven Bilic zamanında daha az şans buldum ama Şenol hoca bana daha fazla şans verdi. Bu sezon 47 maçta oynadım. 34’ünü 11 oynamışım. Hocam bana güvendiğini gösterdi. Zaten ofansif futbolu çok seviyor. Bu da benim yararıma. Şampiyon olmamızın en önemli etkeni bence ofansif futbol” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş’ta 2 sezon önce birlikte çalıştıkları Slaven Bilic ile Şenol Güneş’i de kıyaslayan 26 yaşındaki futbolcu, “Slaven Bilic de Şenol Güneş de çok iyi hoca. Ama Bilic daha fazla defansif oynatmayı seven bir teknik adamdı. ‘0-0’ı koruyalım araya bir tane sıkıştırırız’ mantalitesine sahipti. Şenol hoca ise tam tersi. O sürekli hücumu düşünüyor. Bundan dolayı rakiplerimizi baskıya boğup istediğimizi çoğu zaman alıyoruz” dedi.