SPOR: Medyada transfer haberleri

Sezonun bitmesiyle birlikte medyada transfer haberleri öne çıkmış durumda. Beşiktaş transfer haberleri. Fernando Torres gelecek mi?.. Beşiktaş’ta transferde hareketli günler yaşanıyor. Yine bir çok isim Beşiktaş ile anılıyor. Fernando Torres, Burak Yılmaz ve Balotelli bunlardan bir kaçı… Günün Beşiktaş transfer haberlerini sizler için derledik…
Türkiy Sezonu şampiyon tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi’ne direk katılacak Beşiktaş transfer çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. Siyah-beyazlı takım özellikle forvet ve defans transferlerine yoğunlaşmış durumda. Peki Beşiktaş kimleri transfer edecek. Siyah-beyazlı takımdan kimler gidecek. Beşiktaş ile ilgili tüm son dakika transfer haberlerini en güncel şekilde bu sayfadan takip edebilirsiniz…
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın “Bedelsiz bir yıldız alabiliriz” açıklamasının ardından ibre Avrupa’ya döndü. Kara Kartal’ın Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak olması, Atletico ile sözleşmesi biten 33 yaşındaki golcü Fernando Torres’i cezbediyor.
Atletico Madrid ile sözleşmesi sona eren Fernando Torres adım adım Beşiktaş’a yaklaşıyor. İspanyol temsilcisinin kendisine yeni kontrat önermemesinin ardından kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan 33 yaşındaki forvet, siyah-beyazlıların teklifini düşünüyor. Meksika’nın Queretaro ve Çin’in Guzihou Zhicheng takımının da istediği deneyimli golcü, Avrupa kıtasında kalmak istiyor.
İspanya’nın AS gazetesi Fernando Torres’in tercihinde Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmasının önemli bir etken olacağını belirtti. Ünlü spor gazetesi, “Daha önce Çin’den gelen tekliflere pek kulak asmayan Torres, Meksika’ya da gitmeyi düşünmüyor. Hâlâ Avrupa’da önemli iş yapabileceğine inanan başarılı golcü gelecek sezon Türkiye’nin yolunu tutabilir” yorumunda bulundu.
Stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, bu mevki için önceliği Dinamo Kiev forması giyen Domagoj Vida’ya verirken, Kopenhag’da oynayan Erik Johansson’u ise alternatif olarak belirlemişti. Ancak Marcelo’nun Olympique Lyon’a transfer olasılığının yükselmesi, Beşiktaş’ın planlarını değiştirdi. Siyah-beyazlıların, Brezilyalı yıldızın Fransız kulübüne gitmesi halinde Vida ve Johansson’u birlikte transfer edeceği gelen haberler arasında.
Vida ile yapılan görüşmelerden olumlu bir şekilde ayrılan Beşiktaş yönetimi, oyuncunun bonservisi için Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’le pazarlıklarını sürdürüyor. Johansson için menajerler aracılığı ile nabız yoklayan Başkan Fikret Orman ve ekibinin, başka alternatifler üzerinde de durduğu ve yaşanacak gelişmelere göre hareket edeceği ifade edildi. Beşiktaş’ta stoper sorununun, kamp dönemine kadar çözüme kavuşturulması hedefleniyor.(Sabah)
Siyah-Beyazlılar’da bu sezon üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşayan Marcelo Guedes, özellikle Beşiktaş formasıyla bu dönemde ortaya koyduğu performansla göz kamaştırmıştı. Kara Kartal’ın 43 lig maçının 32’sinde 90 dakika forma giyen; toplamda ise 45 karşılaşmaya çıkıp 3 gol atma başarısı gösteren Brezilyalı futbolcu, yüksek form grafiğiyle transferin gözdesi haline geldi.
Şenol Güneş’in takımına 2 sezon önce Almanya temsilcisi Hannover’dan kazandırılan 30 yaşındaki stopere, Fransa Lig 1 devi Lyon talip oldu. Avrupa Ligi çeyrek final turunda oynadıkları karşılaşmadaki performansından etkilenen Lyon’un tecrübeli teknik adamı Bruno Genesio’nun, Sambacı’yı kadrosuna görmek istediğini yönetime ilettiği ve Fransız ekibinin de harekete geçtiği ortaya çıktı.
İlişkili Haber
Marcelo için ilk olarak 6 milyon Euro’luk (24 milyon TL) bir öneriyle Kara Kartal’ın kapısını çalan Lyon’un, olumsuz yanıt almasının ardından teklifini yenilediği bildirildi. Genesio’nun ısrarı sonrasında Lig 1 temsilcisinin son olarak Beşiktaş’a 8 milyon Euro’luk (32 milyon TL) bonservis önerisi sunduğu belirtildi. Bu sezon teknik direktör Şenol Güneş’in kadrosunda en çok güvendiği isimler arasında yer alan Marcelo’nun transferi konusunda, ‘tok satıcı’ konumunda bulunan Siyah-Beyazlı yönetimin, Lyon’u ikinci kez geri çevirdiği ve oyuncusuna 10 milyon Euro (40 milyon TL) değer biçtiği öğrenildi.
Takımda görev yapan Mouctar Diakhaby’nin 20; Emanuel Mammana’nın ise 21 yaşında olması; Nicolas Nkoulou’nun da performansının beklenen seviyenin altında kalması sonrasında Bruno Genesio’nun isteğini gerçekleştirme kararı alan Lyon, 2 kez reddedilmesine rağmen geri adım atmadı. Fransız ekibinin, Siyah- Beyazlılar’ın belirlediği bonservis miktarını ödemeye sıcak baktığı ve Kara Kartal’ın kapısını bu hafta içinde üçüncü kez çalabileceği konuşuluyor. (Fanatik)
Yine az ama öz takviyeler yaparak transfer dönemini kapamak isteyen Beşiktaş yönetimi, araştırmalarını sürdürürken; Vincent Aboubakar’da ciddi sıkıntı yaşanıyor. Porto ve Lorient kulüpleri arasındaki anlaşmadan dolayı Kamerunlu forvetin bonservisinin 10 milyon Euro’dan aşağıya düşmemesi yönetimin elini kolunu bağlarken; yönetim ve teknik heyet alternatifler üzerine yoğunlaşıyor.
Siyah-Beyazlılar, Aboubakar’ın alınmaması halinde neler yapılacağını konuşurken, geçtiğimiz günlerde henüz tatile çıkmayan başkan Fikret Orman ile teknik patron Şenol Güneş bir araya geldi.
Bu zirvede forvet transferinde izlenecek yol haritası konuşulurken, bu görüşmede Şenol Güneş’in Aboubakar’ın olmaması halinde Burak Yılmaz’ı istediği ifade edildi. Deneyimli hoca, Trabzonspor’da kral yaptığı Burak’ın Demba Ba ve Cenk Tosun’la iyi bir uyum yakalaması halinde Beşiktaş’ta ta çok iyi işlerin altına imza atabileceğini söyledi. Güneş’in Çin’den dönmek isteyen Burak’a kefil olduğu belirtilirken, başkan Orman’ın taraftarlardan tepki alma ihtimali nedeniyle transfere pek sıcak bakmadığı öğrenildi.
Güneş’in Çin’den dönmek isteyen Burak’a kefil olduğu belirtilirken, başkan Orman’ın taraftarlardan tepki alma ihtimali nedeniyle transfere pek sıcak bakmadığı öğrenildi. Tecrübeli hocanın, “Tepki her futbolcuya olur önemli olan takıma faydası Burak bir maçta çıkar 2-3 gol atar bu sorun ortadan kalkar taraftara kendini zamanla kabul ettirir” dediği öğrenildi. Yönetimin Aboubakar’ın bonservisinin alınmaması halinde Burak’ı bedelsiz olarak kiralama ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.
Forvet transferinde Vincent Aboubakar’ın bonservis sorununu bir türlü çözemeyen ve bu nedenle alternatif isimleri yavaş yavaş gündemine alan Beşiktaş Yönetimi, Milan’da oynayan Carlos Bacca ile geçtiğimiz sezon Nice’te top koşturan Mario Balotelli için araştırmalara başladı.
Golcü konusunda Demba Ba’nın formasını giydiği Çin kulübünden de ilk etapta olumsuz yanıtlar alan siyah-beyazlı yönetim, alternatif olarak belirlediği isimlerle arasını sıcak tutmak istiyor. Balotelli’yi geçtiğimiz sezon istemeyen Teknik Direktör Şenol Güneş ile alternatif forvet konusunda görüşecek olan siyah-beyazlılar, Bacca ve Balotelli dışında farklı isimleri de listesine eklemeye devam ediyor. (Skorer)
Kara Kartal’a 2 sezon önce İsveç ekibi AIK Solna’dan 1 milyon Euro’ya kazandırılan Alexander Milosevic, Beşiktaş’ta tutunamamıştı.
Geçen sezon Almanya ekibi Darmstadt’a kiralanan 25 yaşındaki futbolcu, burada da kendisini gösteremedi.
Yönetimin, bu stoperle yollarını ayırmak için menacerinden takım bulmasını istediği bildirildi.
Beşiktaş’ta gönderilmesi muhtemel isimler…
Atınç Nukan (Kiralıktı geri dönecek)
Matej Mitrovic (Beklentilerin altında kaldı. Kiralanabilir)
Ersan Gülüm (Kiralıktı geri dönebilir)
Aras Özbiliz (Takımdan ayrılması büyük ihtimal)
Veli Kavlak (Sakatlıklarla boğuşuyor gönderileceklerin başında geliyor)
Vincent Aboubakar (Kiralıktı, Beşiktaş bonservisini almaya çalışacak)
Demba Ba (Kiralıktı, takımda kalabilir)