SPOR: Şenol Güneş’ten açıklamalar!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İki sezondur Beşiktaşı Şampiyonluğa taşıyan Teknik Direktör Şenol Güneş, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Beşiktaş’ta kalmak istiyorum” diyen, Teknik Direktör Şenol Güneş’in basın toplantısındaki açıklamaları özetle şöyle:

“2016-17 sezonu bize farklı bir misyon yükledi. Şampiyon ötesi bir karakter ortaya koymaya çalıştık. 5 yıllık planlama içerisinde önemli mesafe kat ettik. Biz de işimizin bazılarını yaptık, bazılarında eksik kaldık. Daha büyük iştah ile yeni hedeflere koşulmalıdır.

Hiç bir maçta ezilmedik. Kiev maçında kötü başlamadık ama oyun olarak dağıldık. Lyon maçında iyi oynadık, hedeften uzaklaştık. Karabük ve Başakşehir maçında çok kötü oynadık.

Oyuncular, taraftar, personel herkes bu başarıda büyük emek verdi. Olağanüstü bir çalışma ile bu günlere gelindi. Bütün Beşiktaş camiasının, ailenin bize katkısı oldu. Herkese teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum.

Saha içi ve dışında biz bir aileydik. Rakiplerimiz kadar güçlüydük. Onlara saygı gösterdik. Büyük kitlelerin de saygısını kazanmayı bildik. Efendi olmaya ve güzel futbol oynamaya çalıştık. Sonuçlar ne olursa olsun hedefimizden vazgeçmedik.

Şampiyon olduk, 3. yıldızı taktık. Kulüp için, başkan için, benim için ilkler olabilir. Bu bizim sorumluluklarımızı artırır.

Futbolun bir oyun olduğunu biliyoruz. Düşüncelerimizi endişelerimizden ayırdık, basit yaşadık. Elimizdekilerin kıymetini bildik. Hatalarımızı azaltmaya çalıştık. Futbolun dışına asla çıkmadık.

Sporun doğasında kazanmak var. Felsefemizi geliştirelim, futbolu zenginleştirelim. Sürekli yenilikçi olalım. Cesur ve sanatsal futbol oynayarak seyirciyi sahaya getirebiliriz. Korkarak onları kaçırırız. Sadece Beşiktaş’ın şampiyon olması yetmez, diğer takımların da iyi olması gerekiyor.

Başarıyı da başarısızlığı da, kötüyü de iyiyi de gören bir kişiyim. Doğruları yapmaya çalışırım. Doğruyu yaparsan, başarı gelir.

Hocalar ve personel ile herkesle konuşacağım. Beşiktaş camiasında sevildiğimi biliyorum. Bende onları seviyorum. Ben, Türkiye’de herkesi seviyorum. Bu işler sevgi ve saygı ile yürütülmeli.

Daha büyük başarılara imza atmak gerekiyor. Geçmişe takılmayacağız, geleceğe bakacağız ve bugünü de yaşamayı unutmayacağız.

Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi zeki, çevik, ahlaklı sporcular yetiştirmeliyiz. Bizim birinci önceliğimiz bu.

Önemli olmayı değil, değerli olmayı öncelik olarak tutuyoruz. Algıyı değiştireceğiz. Zaman zaman sonuçlar kötü gitti ama hiç bir zaman vazgeçmedik. Fenerbahçe maçı buna en iyi örnektir. Biz işimizi doğru yapacağız. Futbol ahlaklı insanların işidir. Bunu bozmak isteyenleri aramıza sokmayalım.

Beşiktaş taraftarı biz düşerken bizi ayağa kaldırdı. Onların yüzleri hep gülsün. Ben taraftarın üzülmesine ağlıyorum. Ancak ben o kitleler adına iş yapıyorum, o yüzden benim ayakta durmam lazım.

Ben burada mutluyum. Bana çamur atmayın. Bana yakışmıyor. Bir antrenör ya çalışır, ya bir yere gider ya da mesleği bırakır. Ben zaten çalışıyorum. Ben gelecekten bahsediyorum sen bana ne yapacaksın diye soruyorsun. Ben zaten burada çalışıyorum. Benim gizli bir şeyim yok. Benim sözleşmem o kadar acil bir şey değil.

Başkan ile yönetimle hiçbir sorunum yok. Ayrılık olsa onu da rahatlıkla söylerim. Beşiktaş’ta kalmak istiyorum. Anlaşma şartlarında ilk geldiğim gün de sıkıntı yoktu, bugün de bir sıkıntı yok.

Beşiktaş bana ayrıl derse ayrılırım. Beşiktaş bana ne derse onu yaparım. Ayrılmak kolaydır, önemli olan iyi niyettir. Biz bugüne kadar hep böyle geldik. Ben fikirlerimi söylerim, yönetim karar verir. Tutulduğum, bulunduğum yer iyidir. Gitmeyi düşünmüyorum.

Bizim bir mukavelemiz var. Yeni bir anlaşma yapmadım. Anlaşmada sorun olmaz. Ben gidersem de kulübe hiç bir şey olmaz. Esas olan kulüptür. Biz birer damlayız. Ama her damlaya ihtiyaç vardır.

Benim için 5 yıl da olur 1 yıl da olur. Onu konuştuğumda paylaşırım. Ben her konuda yapıcıyımdır. Bir ailenin reisi vardır ve son kararı reis açıklar. Anlaşma şartlarımda ilk geldiğim gün de sıkıntı yoktu, bugün de yok. Beşiktaş’ta kalmak istiyorum, kovarlarsa da gitmem.

Şampiyon olduğumuz için her takım bize karşı aşırı motive olarak oynuyor. Bizi de zorladılar, bu güzel bir şey. Beşiktaş 2 senedir şampiyon oldu. Seneye de şampiyon olur. Takımın adı artık şampiyonluk ile özdeşleşmiştir.

Altyapı tesisimizin için araziyi bile alamıyoruz. Biz de yatırım yapacağız. Başakşehir’e yatırım yapılması için izin veriliyor. Başakşehir başarılı. Biz şampiyon olsak bile yetmez. İyi oynayacağız, hata yapmayacağız.

Avrupa’da kupa kaldırmak olur mu? Olur. M. United’ın oyununu beğenmiyorken kupayı o aldı. Şampiyonlar Ligi’nde olmalıyız. Ben şampiyonluğu garantileseydim Lyon maçına farklı bakardım. Bize 3 yıldız yetmez. Birçok yıldızı almalıyız”

Beşiktaş JK