EĞİTİM: Genç Bilim İnsanları Ödülleri

‘Genç Bilim İnsanları Ödülleri’ sahiplerini buldu. Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl 5’inci kez düzenlenen ‘Genç Bilim insanları Ödülleri’ sahiplerine takdim edildi. Pera Müzesi Oditoryumu’nda 17 Mayıs’da düzenlenen ödül törenin sunuculuğunu, oyuncu ve yönetmen Yosi Mizrahi yaptı. Her yıl farklı üniversiteler ile gerçekleştirilen ödüller bu yılda seçici kurul tarafından belirlendi. 38 yaşının altında olan genç bilim insanlarından, Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkı sağlayan, bu alanların Türkiye’de gelişmesine öncülük eden kişilere verilen ödüller için bu yıl, 33 ilden 122 kişi başvuruda bulundu. Tüm başvurular değerlendirilerek 6 genç bilim insanı ödüle layık görüldü.

Genç Bilim İnsanları Ödülleri’nin bu yılki ev sahipleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın oldu. 2016 Yılının Genç Bilim İnsanı Ödülleri’ni kazanan isimler ise; İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’den Doç. Dr. Behçet Uğur Töreyin, Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel, Bilkent Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Emine Ülkü Sarıtaş, Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Önder Metin, Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gökhan Demirel ve bu yıl ilk olarak yurt dışından başvuran bir Türk Bilim insanı olan Arizona Üniversitesi’nden Doç Dr. Sefaattin Tongay.

Bu yılki seçici kurulda yer alan isimler ise şu şekilde: Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ercan Ertürk, Doç. Dr. Gülay Bulut, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kazım Önel, Prof. Dr. Mehmet Kadir Yurdakoç, Işık Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hacer Ansal, Doç. Dr. Onur Kaya ve Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cemil Arıkan.